מאמרים אחרונים

תגיות מומלצות

B.O.T BOT VBAC אחרי לידה אחרי ניתוח קיסרי אחרי קיסרי איכילוב אימהות איפה ללדת אפידורל אפס הפרדה אשפוז אחרי קיסרי ביות מלא בית חולים בלוגים בתי חולים גלריית קיסריות דולה דולה לקיסרי דולות הדסה החלמה מניתוח קיסרי הידבקויות היפוך עובר היפרדות בטנית הכנה ללידה הכנה ללידה קיסרית הכנה לניתוח קיסרי הכנה לקיסרי הנקה העמק הרדמה הרדמה מלאה הרדמה ספינאלית הריון הריון אחרי קיסרי התאוששות ויב"ק חדר ניתוח חוויית לידה חוות דעת חזרה הביתה טיפול בצלקת טיפולים טיפים טראומה יוגה ילד שני יעל רותם ירידת מים כאבים לאחר ניתוח קיסרי לידה טבעית לידה קיסרית לידת ואקום ליווי בלידה ליווי רגשי לניאדו לנל"ק לנלק לקראת ניתוח קיסרי מיעוט מי שפיר מלווה בניתוח קיסרי מלווה לאחר לידה קיסרית מעייני הישועה מצג עכוז ניתוח קיסרי ניתוח קיסרי אלקטיבי ניתוח קיסרי חוזר ניתוח קיסרי חירום ניתוח קיסרי טבעי ניתוח קיסרי מתוכנן ניתוח קיסרי שלישי סדנאות סיבוכים סיכונים סיכות או תפרים סיפור לידה סיפורי לידה עזרה לאחר לידה עיבוד חוויית לידה עיבוד לידה עיסוי פיזיותרפיה צלקת קיסרי אלקטיבי קיסרי חוזר קיסרי חירום קיסרי טבעי קיסרי ידידותי קיסרי יזום קיסרי מבחירה קיסרי מתוכנן קיסרי פרטי קלו קוט קרניוסקרל קרע דרגה 3 רופא פרטי שאלון חוויית לידה תינוקות תינוקייה תמונות מניתוח קיסרי תרפיה מוכוונת לידה

סיכונים עיקריים בניתוח קיסרי

  1. דף הבית
  2. מאמרים
  3. מאמרים ניתוח קיסרי
  4. סיכונים עיקריים בניתוח קיסרי

אנחנו מגישים לך כאן את הסיבוכים האפשריים בניתוח קיסרי ואחריו, ואת תחליטי אם לקרוא או לא.

מנתחים יולדת בניתוח קיסרי

אם מסיבה כלשהי את מועמדת לניתוח קיסרי, או אם את מתלבטת בין לידה קיסרית ללידה ואגינלית, ייתכן שתרצי לדעת מהם הסיבוכים האפשריים במהלך הניתוח עצמו ואחריו.

מאמר זה לא נכתב על מנת להפחיד אותך, שהרי לפעמים ניתוח קיסרי הוא האופציה הבטוחה והנכונה בשביל התינוק להיוולד, ולא תמיד יש לנו אפשרות לבחור.

נשים רבות מעדיפות שלא לדעת מהם הסיבוכים, אבל אם את דווקא מאלה שמעדיפות לראות את כל הקלפים על השולחן, ריכזנו עבורך כאן את הסיבוכים העיקריים.

 

סיבוכים בזמן הניתוח ואחריו

  1. זיהומים - כשפותחים את חלל הבטן ואת הרחם ישנה סכנה לכניסת גורמים מזהמים והתפתחות זיהום של הרחם, החצוצרות, השחלות וכו'.
  2. חום - עלול להיגרם בעיקבות זיהום, אבל לא כל חום מעיד על זיהום. הניתוח עצמו והטראומה שהוא גורם לגוף, די בהם כדי לגרום לסיבוך זה.
  3. אשפוז בחודש הראשון אחרי הלידה - הסיכון לאישפוז חוזר בחודש הראשון גדול יותר בקיסרי מאשר בלידה רגילה.
  4. כאבי בטן כרוניים.
  5. הידבקויות - לקריאה נרחבת על הידבקויות לחצי כאן.
  6. קושי להיכנס להריון נוסף.
  7. פגיעה באיברים סמוכים בזמן הניתוח - ובעיקר מדובר על מערכת השתן ומערכת העיכול של היולדת, הסמוכות מאוד לרחם. 
  8. דימום וצורך לקבל מנות דם.
  9. אירועים טרומבומבוליים - הכוונה היא להיווצרות קריש דם ברגליים, שנע עם זרם הדם ומגיע לריאות (תסחיף ריאתי). סיכון זה הינו נדיר מאוד, הוא קיים גם בלידה רגילה, אך הסיכון שיקרה גדול יותר לאחר ניתוח קיסרי.

סיבוכים אצל התינוק

  1. בעיות נשימתיות מייד לאחר הלידה - מדובר במצב שהוא בד"כ חולף ולא סיבוך קבוע. יש לציין כי בלא מעט מן הניתוחים הקיסריים, קשיי נשימה של היילוד נובעים מפגות ולא מההליך הניתוחי עצמו. בניתוחים אלקטיביים שנקבעים לשבוע 38, התינוק אמור בדרך כלל להיוולד כשריאותיו בשלות, אולם קורים מקרים שבהם שבוע ההריון לא חושב כהלכה ובשלות ריאות העובר בזמן הלידה הינה גבולית. לכן כיום משתדלים לקבוע ניתוחים אלקטיביים לשבוע 39, במידת האפשר.
  2. פגיעה בתינוק בזמן חילוצו מהרחם. הפגיעה יכולה להיגרם ע"י סכין המנתחים, בעיקר באזור הראש שהוא בד"כ האיבר הסמוך ביותר לאזור החיתוך; הפגיעה יכולה להיות שברים הנגרמים בעצמות התינוק בזמן שמושכים אותו החוצה מן הרחם; או פגיעה בעצבים בגופו.
  3. ציון אפגר נמוך.
  4. אסטמה בשנות הילדות.
  5. מצבים אלרגיים.
  6. סוכרת נעורים (מחקרים הראו שהסיכון לכך גדול ב 20% מבלידה רגילה).
  7. לבת שנולדה בסקציה סיכוי גדול יותר ללדת בסקציה בעצמה (על פי מאמר בשם Intergenerational predispositionto operative delivery, 1996).

סיבוכים בהריון ובלידה אחרי קיסרי אחד ומעלה

  1. שילייה נעוצה - תהליך ההשרשה של השיליה לא קרה באופן תקין, ולכן היא איננה נפרדת בקלות מדופן הרחם בשלב השלישי של הלידה. 
  2. שיליית פתח - שילייה הממוקמת בפתח צוואר הרחם ואיננה מאפשרת לידה ואגינלית. במקרה כזה הלידה תהיה בניתוח קיסרי חוזר.
  3. קרע ברחם בהריון אחרי קיסרי, או במהלך צירי לידה.
  4. מצג עכוז או מצג פנים - מצגים פתולוגיים שמקשים על לידה ואגינלית.
  5. דימום בזמן ההריון.
  6. לידות ארוכות יותר - לעיתים מייחסים זא לעובדה שלרחם המצולק קשה יותר לייצר צירים אפקטיביים.
  7. קרע ברחם בזמן ההריון או בלידה עצמה, בגלל הלחץ שמפעילים הצירים על שריר הרחם והמתיחה של הסגמנט התחתון.
  8. לידות מוקדמות.
  9. משקל עובר נמוך בזמן הלידה.
  10. מוות עוברי לפני תחילת הלידה (מדובר במספרים נמוכים מאוד, אולם הסיכון לכך אחרי קיסרי, גדול פי 2-3 מאשר לאחר לידה רגילה).
  11. אישפוז ארוך יותר בבית החולים.
  12. זמן החלמה ארוך יותר (בבית, לאחר השחרור מבית החולים).
  13. כריתת רחם - בעיקר בשל מצב שבו השילייה איננה נפרדת במלואה בסיום הלידה, והדרך היחידה לעצור את הדימום מהרחם היא כריתתו.
  14. מוות אימהי - המספרים בספרות המקצועית נעים בין 2 ל 13 נשים מכל 100,000 לידות קיסריות.

 

אולי יעניין אותך גם:
בלוג של דולה קיסרית
סרטון הלידה הקיסרית של ש'
הוספת תגובה