בכי חזק בזמן הירדמות

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

בכי חזק בזמן הירדמות

שלום,
בתי בת החודשיים וקצת, ישנה כל הלילה כמעט מאז שנולדה. היא הולכת לישון בשעות הערב (בד"כ בין שמונה לעשר), מתעוררת פעם אחת לאוכל וממשיכה לישון עד שש-שבע בבוקר. גם בצהריים היא ישנה טוב. כולם אומרים שאין לי מה להתלונן ובכל זאת אני מוצאת את עצמי כאן בפורם שינה. וזאת בגלל הדרך בה היא נרדמת – על הידיים של אמא, תוך הליכה או נדנוד על כורסת נדנדה וכאן יש שתי בעיות:

כשהיא מראה סימנים של קושי להרדם (קיטורים במיטה, ואחר כך צעקות קצרות) אני לא מצליחה למנוע מזה להפוך בסופו של דבר לבכי מר (עם שפה תחתונה רועדת). וזה לא משנה אם אני מלטפת, שרה או מדברת אליה כשהיא במיטה, או לוקחת אותה על הידיים. אחרי 3-7 דקות על הידיים היא נרגעת לבסוף ואחרי מספר דקות נוספות מתחילה להירדם. ואז אני מחזירה אותה למיטה ולפעמים היא מתעוררת וצריך עוד סיבוב, לפעמים היא פותחת עיניים אבל מצליחה לחזור לישון מיד לבד, ולפעמים היא כלל לא מתעוררת. יש לציין שאני עוטפת אותה בשמיכה. לפני שהתחלתי לעטוף התהליך היה הרבה יותר ארוך (עד 4-5 שעות של בכי).
אני מצליחה להרדים אותה רק על הידיים, דבר שמקנה הרגלי שינה לא טובים.

בהקשר זה רציתי לשאול מספר שאלות:

האם מי מכם נתקל/ה בבעיה של בכי מתחזק כשמחזיקים תינוק/ת על ידיים? הייתי מצפה שאם היא בוכה ואני מחזיקה אותה על הידיים, הבכי ייחלש ולא ההיפך. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
איך אפשר לנסות להרגיע אותה בדרכים אחרות?
האם זה הזמן לפנות לייעוץ מקצועי כדי לפתור את הבעיה של בכי ולמנוע התדרדרות בעתיד?

תודה מראש!

תשובה

מאשה שלום,

בתך קטנטונת ובהתאם לגילה הצעיר היא זכאית לקבל כל סיוע שנדרש על מנת להרדם גם אם זה כולל כרגע ידיים.
יעוץ ותהליך מסודר להקניית הרגלי שינה טובים לא עושים לפני גיל 5 חודשים וזאת עקב חוסר בשלות הורמונלית של מערכת השינה בגוף. לכן, ניסיון לשנות עכשיו את הדברים יגרום לתסכולים מיותרים וזריקה של כסף...
הדרך הנכונה ביותר להרגעה היא על הידיים ובעזרת חיבוק. את כותבת שלאחר כ-5 דקות על הידיים היא נרגעת כך שנשמע שאת עושה הכל נכון בתחום הזה.
המשיכי בדרכך אבל אל תוותרי על הניסיונות להרדמה במיטה. גם אם היום זה לא הצליח והיא נרדמה על הידיים, נסו מחר שוב. השתמשו בהרבה מגע וליטופים במיטה על מנת לעזור לה אך כפי שציינתי בהתחלה... לא בכוח! אם לא הולך כרגע במיטה זה בסדר גמור לעזור לה בדרכים אחרות!
בהצלחה!

ניסיונות להרדמה במיטה

תודה סיון, עשית לי קצת סדר בראש. יש לי עוד שאלה לגבי ניסיונות להרדימה במיטה. האם פשוט להשכיב אותה במיטה ולהרים אות אחרי שהיא מתחילה לבכות, או גם לנסות להחזיר אותה אחרי שהיא נרגעת אך עדיין לא ישנה. אני מפחדת קצת להשניא אליה את המיטה שלה, איך נמנעים מזה ובכל זאת מנסים להרדים במיטה.
בתודה מראש

תשובה

שלום מאשה,

ברגע שיש מענה תמידי ומיידי לבכי כך שהיא לא נשארת לבכות במיטתה, אין סיבה שהיא תשנא אותה. כאשר את משכיבה אותה במיטה השתמשי במגע רציף בכדי לעזור לה להרדם. ליטופים, טפיחות קלות, יד כבדה וכו'.
בהצלחה!

תודה

תודה רבה סיון, עזרת לי מאוד ובעיקר הרגעת אותי.
הוספת תגובה חדשה