שלום!
בני בן 9 חודשים עד לא מזמן ישן טוב ביום ובלילה עם טקס שינה מסודר וכו'.נרדם לבד במיטתו.
לפני כשבועיים יצאנו לחופשה והשיגרה השתבשה וכמובן ישן במקום לא מוכר.במקביל הוא למד לקום,להחזיק במיטה ולא יכול בינתיים לרדת,הוא פשוט עומד ולא מתישב!יכול לעמוד כך הרבה זמן.כך שכל תהליך השינה עכשיו השתבש ואני די מעורבת בו כי פוחדת להשאיר אותו לבד שמא יפול אחורה.בנוסף התחיל לבכות כל פעם שאני מחזירה אותו להשכבה.אני משכיבה אותו ואחרי שניה הוא נעמד וחזור חלילה עד שאני עומדת ליד מיטתו ועוזרת לו להירדם עם מגע.איך אוכל להחזיר לו הרגלי שינה טובים בשלב הזה?איך לפעול ברגע שנעמד?אני מודאגת שיתרגל למגע ויהיה לו קשה אחר-כך להירדם בלי עזרה חיצונית. היה רגיל עד כה להירדם עצמאית לבד בחדר.
שאלה נוספת האם בגיל הזה נורמאלי שישן 3 שעות ביום ו-9 שעות בלילה?כמה שלא מנסה לא יכולה להאריך את שנת לילה.אשמח לעצתך.תודה.
רגרסיה בשינה
25/08/2014 16:08
הנקה בלילה
25/08/2014 17:03
שחכתי לשאול אותך.אני משתדלת להפריד בין שינה והנקה.הוא אוכל בשעה19.30 ואז אני משכיבה אותו ער במיטה.פעם הבאה כשהוא מתעורר לאוכל זה בסביבת שעה 4.30,אבל פה הוא אוכל-- אני מחזירה אותו למיטה והוא ממשיך לישון,ז"א אוכל וישן תוך כדי..וכשהוא מסיים אני פשוט מעבירה אותו למיטה.האם זה נחשב בסדר?
תשובה
26/08/2014 15:08
אמא יקרה,
יש כמה נושאים בשאלה שלך.
1. כל שינוי מביא בד"כ לריגרסיה קלה ולתגובות של התינוק למצב החדש. למדו אותו לרדת בחזרה מעמידה כך שלא יהיה זקוק יותר לעזרתכם בנושא הזה. עשו זאת כמשחק או פעילות במהלך היום. בד"כ מדובר בימים בודדים לרכישת המיומנות הזו.
2. חזרה אחורה להרדמה עם מגע אכן תיצור לכם בעיה בנושא הזה ולכן השקיעו כרגע בלימוד התנועות הנכונות לצורך חזרה לישיבה. אם יש לו מגן מיטה אין לך ממה לחשוש. גם אם יפול לא יקבל מכה חזקה ומעבר לכך, נפילות הן חלק חשוב ביותר בלמידה המוטורית.
3. 9 שעות הן מעט מאוד ללילה בגילו של בנך. לילה בגיל הזה צריך להמשך בין 11 ל-12 שעות שינה רציפות.
4. על מנת לנתק את הקשר בין ההנקה לשינה עליך להניק לפני האמבטיה ובמהלך הלילה לא לאפשר לו להרדם או להתנמנם תוך כדי ההנקה.
בהצלחה!
יש כמה נושאים בשאלה שלך.
1. כל שינוי מביא בד"כ לריגרסיה קלה ולתגובות של התינוק למצב החדש. למדו אותו לרדת בחזרה מעמידה כך שלא יהיה זקוק יותר לעזרתכם בנושא הזה. עשו זאת כמשחק או פעילות במהלך היום. בד"כ מדובר בימים בודדים לרכישת המיומנות הזו.
2. חזרה אחורה להרדמה עם מגע אכן תיצור לכם בעיה בנושא הזה ולכן השקיעו כרגע בלימוד התנועות הנכונות לצורך חזרה לישיבה. אם יש לו מגן מיטה אין לך ממה לחשוש. גם אם יפול לא יקבל מכה חזקה ומעבר לכך, נפילות הן חלק חשוב ביותר בלמידה המוטורית.
3. 9 שעות הן מעט מאוד ללילה בגילו של בנך. לילה בגיל הזה צריך להמשך בין 11 ל-12 שעות שינה רציפות.
4. על מנת לנתק את הקשר בין ההנקה לשינה עליך להניק לפני האמבטיה ובמהלך הלילה לא לאפשר לו להרדם או להתנמנם תוך כדי ההנקה.
בהצלחה!
הוספת תגובה חדשה