הי סיון, בני בן חודשיים ושבוע, מהרגע שנולד לא הצליח לישון שינה רצופה של מעל חצי שעה במהלך היום ובלילה היה קם המון. רק בזמן האחרון הוא מצליח לישון בלילה לאחר טקס השינה ומתעורר בשביל לאכול. העיניין הוא שלפני כל הרדמות (מרדימה תמיד על הידיים) הוא נורא משתולל עם כל הגוף כאילו משהו מציק לו.. בהתחלה חשבנו שיש לו גזים אבל לאט לאט אני מבינה שזו לא הסיבה ניסיתי להרדים בידיים, בשכיבה בעריסה ,במיטה שלי, על כדור פיזיו ובכל דרך אפשרית שאני חושבת עליה.(אני יודעת שבשלב הזה הם לא מתרגלים וצריכים חום ואני משתדלת לתת ככל הניתן) בכל מצב הוא משתולל ומוציא קולות עד שנרדם. לרוב במהלך היום הוא גם מתעורר ממש מהר ובחדות ובשעות הלילה המוקדמות תמיד מתעורר כמה פעמים עד שמגיע לשעה 24:00 בעירך.
אודה על כל טיפ שתוכלי לתת.
רינת
תינוק לא רגוע
15/09/2014 23:49
תשובה
16/09/2014 8:58
היי רינת,
בנך עדיין קטן ולכן כל עזרה שתתני לו בהרדמה היא לגיטימית.
בין כל התיאורים לא ראיתי שרשמת עיטוף שמאוד עוזר בגילאים הצעירים כיוון שהוא מונע את ההשתוללות הזו שאת מתארת. חפשי בגוגל, יש כמה טכניקות לעיטוף ותנסי.
מעבר לזה, פרט שכיח נוסף הוא יובש בעור שנוצר בעקבות האמבטיה ומציק ללא מעט תינוקות ולכן קשה להם להרדם כי מגרד להם בכל הגוף. הפיתרון במקרה הזה הוא למרוח אותם לאחר האמבטיה בקרם גוף ופנים מתאים לעורם.
שימו לב לסימני העייפות והשכיבו אותו לישון בזמן. השכבה מוקדמת מדי או מאוחרת מדי יוצרת גם קשיים בהרדמה וגם שינה פחות טובה ואיכותית.
בהצלחה!
בנך עדיין קטן ולכן כל עזרה שתתני לו בהרדמה היא לגיטימית.
בין כל התיאורים לא ראיתי שרשמת עיטוף שמאוד עוזר בגילאים הצעירים כיוון שהוא מונע את ההשתוללות הזו שאת מתארת. חפשי בגוגל, יש כמה טכניקות לעיטוף ותנסי.
מעבר לזה, פרט שכיח נוסף הוא יובש בעור שנוצר בעקבות האמבטיה ומציק ללא מעט תינוקות ולכן קשה להם להרדם כי מגרד להם בכל הגוף. הפיתרון במקרה הזה הוא למרוח אותם לאחר האמבטיה בקרם גוף ופנים מתאים לעורם.
שימו לב לסימני העייפות והשכיבו אותו לישון בזמן. השכבה מוקדמת מדי או מאוחרת מדי יוצרת גם קשיים בהרדמה וגם שינה פחות טובה ואיכותית.
בהצלחה!
בהמשך לתינוק לא רגוע
26/09/2014 1:25
היי סיון,
האם תינוק שמשתולל בזמן שמנסים להרדים אותו זה דבר שכיח?
ניסיתי לעטוף אותו אבל הוא כל כך משתולל שהוא מעיף את ההחיתול שעוטף אותו. זה נראה שכאילו בכל זמן נתון הוא מאוד עייף ומשפשף את העיניים אבל הוא נורא משתולל ונורא קשה לו להירדם.
ואני מרדימה אותו תמיד על הידיים ועל כדור פיזיו..
האם תינוק שמשתולל בזמן שמנסים להרדים אותו זה דבר שכיח?
ניסיתי לעטוף אותו אבל הוא כל כך משתולל שהוא מעיף את ההחיתול שעוטף אותו. זה נראה שכאילו בכל זמן נתון הוא מאוד עייף ומשפשף את העיניים אבל הוא נורא משתולל ונורא קשה לו להירדם.
ואני מרדימה אותו תמיד על הידיים ועל כדור פיזיו..
תשובה
27/09/2014 15:00
היי רינת,
לשאלתך התשובה היא כן. תינוקות רבים מתקשים בהרגעה עצמית וזקוקים מאוד לסיוע חיצוני. כרגע אין שום בעיה להרדים אותו על הידיים או על כדור פיזיו!!!
כאשר יגיע לגיל המתאים (5 חודשים) תוכלו להתחיל לעבוד בצורה מסודרת על הרדמות עצמאית והקניית הרגלי שינה טובים.
בהצלחה!
לשאלתך התשובה היא כן. תינוקות רבים מתקשים בהרגעה עצמית וזקוקים מאוד לסיוע חיצוני. כרגע אין שום בעיה להרדים אותו על הידיים או על כדור פיזיו!!!
כאשר יגיע לגיל המתאים (5 חודשים) תוכלו להתחיל לעבוד בצורה מסודרת על הרדמות עצמאית והקניית הרגלי שינה טובים.
בהצלחה!
הוספת תגובה חדשה