שלום,
בני בן 3 חדשים וחצי והתחילו בעיות שינה חמורות ב 3 שבוות האחרונים..
עד לפני 3 שבועות חודש (כלומר במשך חודש וחצי) היה ישן לילות רצופים (9-10 שעות רצוף ללא אוכל)..פתאום במהלך התקוה האחורנה החל להתעורר המון בלילה- ממש כל שעה על השעון ולעיתים אף פחות..אני נותנת מוצץ ובד"כ זה מרגיע אותו..אם לא (אם בוכה) אני נותנת בקבוק..
כמו כן ב 3 הימים האחרונים החל לישון במהלך היום פרקי זמן של חצי שעה בלבד!! (לפני כן היה ישן לפחות שעתיים וחצי בצהריים והשאר שינות קצרות יותר).
יש לציין כי נרדם לבד (אולי עם מעט מאד ליטופים אם בוכה, את המוצץ זורק מהפה לאחר מספר דקות של מציצה). כמו כן איני משכיבה לאחר האכלה, לא נרדם על ידיים בכלל וישן בחדרו במיטתו שלו מיום היוולדו..
מה עושים? אני כה מותשת עייפה ואובדת עצות, שכן את כל "טיפים" הנכונים אני עושה ובכל זאת הלילות ממשיכים להיות לבנים.. איך מזירים את המצב לקדמותו? הרי כבר יודע לישון ברצף שעות ארוכות..
תודה!!
תינוק בן 3 וחצי חודשים
11/03/2012 8:42
בעיות שינה
12/03/2012 21:08
הי טל, בנך הוא בין אותם התינוקות הבודדים אשר סיגלו להם הרגלי שינה טובים ממש מגיל אפס, ועל כך את יכולה להיות גאה בעצמך. אין ספק שיש לך חלק בהקניית ההרגלים הללו.
ישנן סיבות מגוונות שיכולות לגרום לשיבושים בשינה- קפיצת גדילה (סביב גיל 3 חודשים), קפיצה התפתחותית, או דברים שונים שמפריעים לשינה כמו כאב או אי נוחות כלשהי שגורמים להתעוררויות בלילה. היות ובעיות השינה שלו החלו רק בשבועות האחרונים, סביר להניח שבאמת מדובר באחת האפשרויות הללו.
מה שחשוב להקפיד הוא לשמור על ההרגלים הטובים שהיו עד כה, ולא להרגיל אותו עכשיו פתאום לשימוש בגורמי תלות חדשים בכדי להירדם, כמו למשל הרדמה על הידיים, הרדמה עם בקבוק, או במיטת ההורים.
לגבי אכילה בלילה- זה עדיין לגיטימי שיאכל בלילה בגיל 3 חודשים, אבל כמובן שלא להאכיל בכל התעוררות.
לפי מה שאת מתארת, יש להניח כי אם תקפידי לשמור על הרגלי השינה הטובים שהיו, המצב יחזור לאט לאט לקדמותו ואתם תחזרו לישון טוב בלילות.
ישנן סיבות מגוונות שיכולות לגרום לשיבושים בשינה- קפיצת גדילה (סביב גיל 3 חודשים), קפיצה התפתחותית, או דברים שונים שמפריעים לשינה כמו כאב או אי נוחות כלשהי שגורמים להתעוררויות בלילה. היות ובעיות השינה שלו החלו רק בשבועות האחרונים, סביר להניח שבאמת מדובר באחת האפשרויות הללו.
מה שחשוב להקפיד הוא לשמור על ההרגלים הטובים שהיו עד כה, ולא להרגיל אותו עכשיו פתאום לשימוש בגורמי תלות חדשים בכדי להירדם, כמו למשל הרדמה על הידיים, הרדמה עם בקבוק, או במיטת ההורים.
לגבי אכילה בלילה- זה עדיין לגיטימי שיאכל בלילה בגיל 3 חודשים, אבל כמובן שלא להאכיל בכל התעוררות.
לפי מה שאת מתארת, יש להניח כי אם תקפידי לשמור על הרגלי השינה הטובים שהיו, המצב יחזור לאט לאט לקדמותו ואתם תחזרו לישון טוב בלילות.
הוספת תגובה חדשה