המלצות לקביעת קיסרי מקום ותיזמון

  1. דף הבית
  2. פורום
  3. פורום רפואי

המלצות לקביעת קיסרי מקום ותיזמון

היי, אני בהריון ראשון ולא מרגישה מוכנה נפשית ופיזית לקיסרי כבר בשבוע הבא (37.5), לאחר מכן זה כיפור וחגים והפעם הבאה שאוכל לקבוע היא בשבוע 39.4 , השאלה היא האם כדאי להשאר בניטור פעמיים בשבוע ולקוות שלא אצטרך קיסרי חירום (ואם כן, כמה זה נורא?) או להוציא אותה שבועיים לפני הזמן.
ואיפה עדיף - איכילוב או תל השומר?

מתי לקבוע קיסרי

הי מיכל,
לצערי נראה שאני עונה לך כבר מאוחר מידי... ובכל אופן:
התזמון של הניתוח מאוד תלוי בסיבה שבגללה את אמורה ללדת בקיסרי. יש בתי חולים שלא יהססו לקבוע לשבוע 39+4, ואפילו מאוחר יותר, למשל במקרה של קיסרי עקב מצג עכוז. התרחיש הכי גרוע שיכול לקרות הוא שיתחילו צירים טרם המועד שנקבע, ואז תגיעי לבי"ח וינתחו אותך בנוהל "לא מתוכנן"..
לעומת זאת, קיסרי בשבוע מוקדם מידי יכול להיות לפעמים קצת בעייתי. עדיף לתינוק להישאר ברחם עד שבוע 38-39 לפחות, אם אין סימנים לסיכון יתר מסיבה כלשהי.
וכמה זה גרוע קיסרי חירום? לא בהכרח זה גרוע. אשר לעבור חוויה טובה גם בקיסרי שאיננו מתוכנן, אם מגיעים עם כל הידע וההכנה הדרושה, עם ליווי של אדם אהוב ובמצב רוח מאוזן.
כך שבכל אופן, אם את מרגישה לא מוכנה, או שחסרים שך מידע והכנה לקראת הניתוח, אני ממליצה מאוד לעשות מפגש הכנה לקיסרי עם דולה שמכירה את הנושא מקרוב.
אני גם עושה מפגשים כאלה, מוזמנת לפנות אליי טלפונית 052-8352515
יעל, מנהלת קיסר נולד
הוספת תגובה חדשה