התעוררויות מרובות בלילה

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

התעוררויות מרובות בלילה

נטע שלום,
בני בן 3.5 חודשים ומתעורר המון פעמים בלילה. אני משכיבה אותו בסביבות שמונה אחרי טקס שינה שכולל אמבטיה , ציצי ואז שמה במיטה והוא נרדם עצמאית. בסביבות 23:00 אני מניקה אותו מתוך שינה. והחל מהשעה 2 בערך הוא מתחיל להתעורר כל איזה שעה . אני מנסה לתת מוצץ ולפעמים הוא חוזר לישון ואם לא אז אני מניקה אותו ואז הוא נרדם. אבל זה סיוט.. מה עושים כדיי שלא יתעורר כ"כ הרבה??? כמה פעמים הוא אמור לאכול בלילה בגילו?
יש לציין שבמשך היום יש לו סדר יום מבחינת השינה והוא נרדם לבד בכל פעם.
אשמח מאד לעזרתך.
פז

התעוררויות בלילה

הי פז,
זה אכן נשמע קשה להתעורר בלילה כל שעה אל תינוק בוכה...

אני חושבת שהבשורות הטובות הן שהוא יודע להירדם בעצמו בתחילת הלילה, מה שאומר שיש לו את היכולת להירדם עצמאית, וזה מעולה, וחשוב מאוד לשמר את זה. העקרון הוא שתינוק שיודע להירדם לבד בתחילת הלילה, יוכל לעשות זאת אחר כך גם באמצע הלילה כשהוא מתעורר מסיבה כלשהי.

מבחינת האכלה בלילה תינוק בגילו סביר שיאכל במרווחים של 3-4 שעות לפחות. כלומר אם הוא מתעורר כל שעה זה בוודאי לא מרעב, אלא מסיבה אחרת. זה יכול להיות גזים, אי נוחות או כאב כלשהו וכולי.

אני מציעה כמה דברים שיכולים לשפר את המצב בלילות:
1. להקדים את שעת ההשכבה בתחילת הלילה, לכיוון השעה 19:00.
2. להרחיק את האכלת החלום של שעה 23:00 מההאכלה האחרונה בערב, שיעברו לפחות 4 שעות עד שאת מעירה אותו לאכול. או לחלופין- לוותר כליל על האכלת החלום, ולתת לו להחליט לבד מתי הוא רוצה להתעורר לאכול. הוא עשוי להפתיע אותך.
3. בכל התעוררות בלילה שאיננה בשעה של אוכל (כלומר עברו פחות משלוש שעות), עיזרי לו להירדם בכל צורה אפשרית אבל ללא הנקה, ורצוי מאוד שזה יהיה בתוך המיטה ומבלי להוציאו ממנה. אם זה מאוד קשה ואת בכל זאת מוציאה בכדי להרגיע - החזירי אותו למיטה מייד כשהוא נרגע, ואל תאפשרי לו ממש להירדם על הידיים. המטרה היא להרגיל אותו להירדם במיטה ללא הנקה ועם כמה שפחות עזרה, ולהקנות לו את היכולת לחזור לישון עצמאית כשהוא מתעורר.
חשוב לי לציין שבדרך כלל תינוקות לא מסוגלים להירדם עצמאית לפני גיל 5 חודשים, אך הקניית הרגלים נכונים כבר מגיל זה עשויה לפתח את היכולת הזו שתגיע עוד כמה שבועות או חודשים, מה שיקל עליכם מאוד בעתיד הממש קרוב.

בהצלחה!
נטע
הוספת תגובה חדשה