היי, בני בן שנה וחצי יונק עדין בלילות ומתעורר מס פעמים בשביל לינוק ( הרגל מגונה).
ברור לי שהוא לא צריך לאכול בלילה, זהו צורך פינוק בלבד וזה מהווה בעיה עיקרית לחוסר שע' שינה שלו ושלנו.
בנוסף, ההנקה זו הדרך היחידה להשכיב אותו לישון בערב לאחר מלחמת התשה של בכי וסירוב לשכב במיטה לבד.
יש לציין כי הוא מסרב לקחת בקבוק וזו הסיבה שטרם הצלחתי לגמול אותו מהציצי.
אני אחות ועובדת משמרות לילה, בלילות שאני לא בבית בעלי מאודדדד סובל.
אני ובעלי מותשים מהלילות הקשים, חסרי סבלנות לילדים במהלך היום ואובדי עיצות.
אשמח להתייחסותך...תודה דניאל
בעיה בהרגלי שינה
07/06/2012 2:38
הנקות לילה
08/06/2012 21:25
הי דניאל,
כפי שאת בעצמך אומרת, בגילו של בנך ילדים כבר אינם זקוקים לאוכל בלילה, והסיבה לכך שבנך יונק בלילה, היא שהוא פיתח תלות בהנקה בכדי לחזור לישון, ואינו מסוגל להירדם עצמאית ללא ציצי.
על מנת לפתור את הבעיה, אין מנוס מללמד את בנך להירדם באופן עצמאי ללא תלות בציצי. אני אפילו חושבת שכדאי שבלילות הראשונים כדאי שבעלך יהיה זה שישכיב אותו, כדי שהציצי לא יהיה שם כאופציה.
אני בטוחה שבהתחלה בנך יתנגד ויבכה, כביטוי לקושי ללמוד להירדם בדרך חדשה ולא מוכרת, אך אם תעשו זאת בעקביות אך גם בהדרגה ותוך מענה לבכי שלו, כשאתם נוכחים בחדר ומרגיעים אותו, התוצאות לא יאחרו לבוא וכולכם תוכלו לישון טוב בלילה.
מהנסיון שיש לי עם המשפחות שליוויתי, התהליך אינו קל, אבל משפר בצורה משמעותית את איכות החיים למשך שנים רבות.
בהצלחה!
נטע
כפי שאת בעצמך אומרת, בגילו של בנך ילדים כבר אינם זקוקים לאוכל בלילה, והסיבה לכך שבנך יונק בלילה, היא שהוא פיתח תלות בהנקה בכדי לחזור לישון, ואינו מסוגל להירדם עצמאית ללא ציצי.
על מנת לפתור את הבעיה, אין מנוס מללמד את בנך להירדם באופן עצמאי ללא תלות בציצי. אני אפילו חושבת שכדאי שבלילות הראשונים כדאי שבעלך יהיה זה שישכיב אותו, כדי שהציצי לא יהיה שם כאופציה.
אני בטוחה שבהתחלה בנך יתנגד ויבכה, כביטוי לקושי ללמוד להירדם בדרך חדשה ולא מוכרת, אך אם תעשו זאת בעקביות אך גם בהדרגה ותוך מענה לבכי שלו, כשאתם נוכחים בחדר ומרגיעים אותו, התוצאות לא יאחרו לבוא וכולכם תוכלו לישון טוב בלילה.
מהנסיון שיש לי עם המשפחות שליוויתי, התהליך אינו קל, אבל משפר בצורה משמעותית את איכות החיים למשך שנים רבות.
בהצלחה!
נטע
למידת שינה עצמרעת בת 1.3
23/08/2012 14:26
שלום רב!
ביתי בת שנה ושלושה חודשים. נרדמת כתלות בציצי ומתעוררת מספר פעמים לינוק באמצע הלילה. נייסנו הקניית הרגלי שינה כאשר הלכתי מהבית וזה הצליח עד שהיא חלתה ויצאה לחופשה מהגן ועכשיו חזרנו לדרך הבעיתית. אני יודעת מה עליי לעשות ובטוחה שצריך לגמול את עניין ההנקה באמצע הליה יש לי אלייך מספר שאלות:
1. חזרה לגן שבוע הבא. מתי כדאי להתחיל את הפעולות? ילדה מאד רגישה ואני צופה שבשבוע הקרוב לאחר חופשה ארוכה עם אמא יהיה לה מאד קשה בקליטה לגן. האם כדאי לחכות? עד מתי?
2.מה עושים כשהיא מתעוררת בלילה? להרים ולהוריד? לא לתת ציצי?
3. מה לגבי שנת צהריים? אותם חוקים?
4.מתי אפשר להעביר למיטת מעבר?
תווודדדההה
3.
ביתי בת שנה ושלושה חודשים. נרדמת כתלות בציצי ומתעוררת מספר פעמים לינוק באמצע הלילה. נייסנו הקניית הרגלי שינה כאשר הלכתי מהבית וזה הצליח עד שהיא חלתה ויצאה לחופשה מהגן ועכשיו חזרנו לדרך הבעיתית. אני יודעת מה עליי לעשות ובטוחה שצריך לגמול את עניין ההנקה באמצע הליה יש לי אלייך מספר שאלות:
1. חזרה לגן שבוע הבא. מתי כדאי להתחיל את הפעולות? ילדה מאד רגישה ואני צופה שבשבוע הקרוב לאחר חופשה ארוכה עם אמא יהיה לה מאד קשה בקליטה לגן. האם כדאי לחכות? עד מתי?
2.מה עושים כשהיא מתעוררת בלילה? להרים ולהוריד? לא לתת ציצי?
3. מה לגבי שנת צהריים? אותם חוקים?
4.מתי אפשר להעביר למיטת מעבר?
תווודדדההה
3.
הפסקת הנקה בלילה
24/08/2012 20:56
הי נועה,
הרבה פעמים מחלה אצל ילדים משבשת את הרגלי השינה הטובים שנרכשו, אני מחזקת אותך בבחירתך לעבוד שוב על ההרגלים ולשנות אותם.
לשאלותיך-
1. ממליצה לחכות שבוע שבועיים אחרי ההסתגלות לגן, כשתרגישי שהיא הסתגלה - זה הזמן להתחיל.
2. אני לא חסידה של "הרם הורד", אני חושבת שזה מבלבל את התינוקת. אני ממליצה לעזור לה לחזור לישון ללא ציצי. לשבת לילה ולעזור לה להירדם בעזרת מגע וקול מונוטוני, ולהוריד לחלוטין את ההנקות.
אגב, חשוב ביותר שהיא תרדם ללא תלות בהנקה בתחילת הלילה.
3. על שנת צהריים חילם אותם החוקים, אולם בגלל הקושי בהתעסקות סביב ההרדמות 24 שעוטת ביממה, אני בד"F ממליצה להתחיל לעבוד על שנות היום רק כשבועיים לאחר שמתחילים עם שנת הלילה.
4. מיטת מעבר מיותרת בעיני. חכי לגיל שנתיים וחצי ואז תעבירי למיטת ילדים רגילה.
בהצלחה! נטע
הרבה פעמים מחלה אצל ילדים משבשת את הרגלי השינה הטובים שנרכשו, אני מחזקת אותך בבחירתך לעבוד שוב על ההרגלים ולשנות אותם.
לשאלותיך-
1. ממליצה לחכות שבוע שבועיים אחרי ההסתגלות לגן, כשתרגישי שהיא הסתגלה - זה הזמן להתחיל.
2. אני לא חסידה של "הרם הורד", אני חושבת שזה מבלבל את התינוקת. אני ממליצה לעזור לה לחזור לישון ללא ציצי. לשבת לילה ולעזור לה להירדם בעזרת מגע וקול מונוטוני, ולהוריד לחלוטין את ההנקות.
אגב, חשוב ביותר שהיא תרדם ללא תלות בהנקה בתחילת הלילה.
3. על שנת צהריים חילם אותם החוקים, אולם בגלל הקושי בהתעסקות סביב ההרדמות 24 שעוטת ביממה, אני בד"F ממליצה להתחיל לעבוד על שנות היום רק כשבועיים לאחר שמתחילים עם שנת הלילה.
4. מיטת מעבר מיותרת בעיני. חכי לגיל שנתיים וחצי ואז תעבירי למיטת ילדים רגילה.
בהצלחה! נטע
תומר בן שמונה חודשים
03/10/2012 8:17
הי נטע, יש לי שני ילדים ליהיא בת 4 ותומר בן 8 חודשים תומר סרבן בקבוקים וסרבן מוצצים הוא נרדם רק בציצי ולעיתים רחוקות אחרי שינק וינק וינק ולא נרדם בעלי מנדנד אותו בטרמפולינה ולאחר זמן ממושך הוא מצליח להירדם, אך לא לזמן רב לאחר 20 דקות בערך הוא מתחיל להשמיע קולות לפעמים נדנוד נוסף עוזר לו להירדם שוב ולפעמים רק הנקה ברור לי שזה לא מרעב אלה הרגל ופינוק יתר, היתה תקופה שבה הערב אחרי מקלחת הייתי מניקה אותו ואם הוא לא היה נרדם אז הייתי שמה אותו במיטה הוא היה מקטר קצת ונרדם אך מאחר וזה לא היה קבוע כי היו פעמים שהוא כן נרדם בהנקה וכך זה אבד הוא התחיל לבכות בכי היסטרי ואני נכנעתי והנקתי שוב ושוב עד שנרדם גם אחרי שהוא נרדם אני לא יכולה להתפנות למשהו אחר כי אחרי מספר דקות הוא מתעורר שוב כך זה עד 10-11 בלילה (הם הולכים לישון בסביבות שמונה וחצי) ולפעמים אפילו יותר מאוחר ושוב אני מניקה אותו אני יודעת שאני ה״ מוצץ״ שלו, זה לא הסוף כי גם במהלך הלילה הוא מתעורר בין 5-7 פעמים . כפי שאת מבינה המצב לא טוב איך אני מלמדת אותו להירדם לבד ? תודה מראש, ענת
הוספת תגובה חדשה