בני בן 9 חודשים מתעורר בבכי כל שעה בלילה

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

בני בן 9 חודשים מתעורר בבכי כל שעה בלילה

שלום רב בני בן 9 חודשים , החל לאחרונה להתעורר פעמים רבות בלילה בבכי , לעיתים מתוך שינה . חוזר לישון כאשר מלטפים אותו ונותניןם לו מוצץ. עלי לציין כי יש לו הרגלי זמנים מאוד חזקים , בגיל 5 חודשים גמלו אותו לגמריי מהאכלות בלילה והוא היה ישן לילות רצופים . בגיל 6 חודשים נכנס לפעוטון , ישן בפעוטון שנת בוקר קלה ובצהריים נהג לישון כשעה וחצי . לאחרונה אנו חווים קשיים בהרדמיות , מכיוון שהוא עומד במיטה טמסרב לישכב. ככל הנראה גם הפעוטון מתקשים להרדימו ובבוקר הוא יישן כ 20 דק. בצהריים גם מתקשה לישון שינה רצופה. אחה"צ באבע אוכל ארוחה נוספת ולרוב מביע כבר עייפות בשעה 17:00 , אני יוצאת איתו לסיבוב ולרוב נרדם בעגלה ל 20 דק. אנו עורכים לו מקלחת בסביבות 18:30-19:00 ולאחר מכן משכיבים אותו לישון בשעה 19:00-19:30 , עד היום ללא בעיה , לאחרונה יש לעזור לו להרדם במיטתו , להשכיבו מספר פעמים או ללטפו. נרדם לאחר מקלחת ובקבוק 180 מ"ל. הוא התחיל לקום פעם אחת בלילה להאכלה נוספת ומתעורר סופית בשעה 5:30 , בימים האחרונים חלה החרפה והוא קם פעמים רבות בלילה מתוך בכי , ניסינו משחה לשיניים וגם נובימול , אך להרגשתי יש הפרעות אחרות ולא כאב שיניים . מה עליי לעשות? תודה

הרגלי שינה

הי זיוית,
אני חושבת שיש כאן מעגל של עייפות שנגרר מהיום אל הלילה. חוסר השינה המספקת ביום מביא אותו לעייפות יתר בערב, מצב שמקשה עליו את ההירדמות וגם גורם להתעוררויות רבות בלילה. השינה הלא איכותית בלילה גוררת שוב שינה לא טובה ביום, וחוזר חלילה.
לכן ההמלצה שלי תהיה קודם כל להקפיד במהלך היום על סדר יום, ולהקפיד יותר על השכבה לשינה בזמן. לא להגיע למצב שהוא סחוט מעייפות כי אז קשה לו להירדם והשינה קלה יותר.
פרט לכך חשוב ללמד אותו הירדמות עצמאית ללא עזרה חיצונית. לצורך כך יש ללמד אותו לקחת את המוצץ לבד, כדי שלא יצטרך שתביאו לו אותו, ובמקביל להפחית בהדרגה את הליטופים שעוזרים לו להירדם. המטרה היא להביא אותו למצב שידע להירדם לבד בתחילת הלילה, ואז ידע ליישם את זה גם באמצע הלילה ויחזיר את עצמו לישון לבד.
בהצלחה! נטע
הוספת תגובה חדשה