שנות יום קצרות ומרובות בן שישה חודשים

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

שנות יום קצרות ומרובות בן שישה חודשים

שלום,
בני בן שישה חודשים ואני מאוד מותשת. הוא יישן כל הלילה אולם במשך היום המצב קצת קשה. למרות שהוא כבר בן שישה חודשים שנות היום שלו מאוד קצרות ולכן יש גם הרבה מהן. לרוב יישן רק חצי שעה אחרי עבודה קשה להרדימו (משתדלת שיירדם במיטה שלו וזה לוקח זמן). הוא קם מהשינה חייכן ועם מצב רוח טוב לכן אני לא רואה סיבה לנסות להאריך את השינה. הבעיה שאחרי כשעתיים הוא כבר שוב מתעייף, ולפעמים גם אחרי שעה. ואז שוב מתחיל כל הסיפור ואני ממש מותשת. לפעמים כשאני מנסה להרדים הוא משמיע מעין בכי-צעקה כזה, לא ממש בכי אלא ממש קול חזק של מחאה אההההה בין אם אני מרדימה על הידיים ובין אם במיטה. יכול להיות שאני שמה אותו לישון למרות שלא עייף? האם יכול להיות שתינוק מפהק סתם ככה אבל לא עייף? האם כדאי לנסות להאריך לו את שעות העירות וזה יעזור לשנות יום ארוכות יותר? בסך הכל בלילה הוא יישן 12 שעות.
יש לציין כי כמעט תמיד כשאני ממסה להרדים אותו הוא מנדנד ראש חזק מצד לצד, שורט את עצמו, מושך באוזן ומשפשף עיניים כאילו הוא מאוד עייף, למרות שבאמת אני משכיבה אותו עם הפיהוק הראשון... מה אני מפספסת?
תודה.

ועוד רוצה להוסיף

הוא מאוד מאוד סקרן וקשה לו ללכת לישון ולהיפרד. גם כשאני מרדימה על הידיים תוך כדי ההירדמות ועם עיניים עצומות הוא משמיע את הצעקה הזאת (זה שונה מה-אההה החלוש שהוא עושה כדי להרדים את עצמו, זה ממש רעש מחריש אזניים).

שינה ביום

הי ליאת,

ישנם הרבה תינוקות שישנים שינות קצרות מאוד במהלך היום כמו הבן שלך.
כל שינה שהיא פחות מ 45 דקות היא שינה קצרה מידי ולא איכותית משום שלא הושלם אפילו מחזור שינה אחד.
לכן הרצון שלנו יהיה שיישן לפחות 45, כלומר כדאי לנסות להאריך את התנומות.
אני בהחלט חושבת שהתנומות הקצרות האלה משאירות אותו בעייפות רבה, השינה הקצרה בעצם לא משביעה את הצורך שלו בשינה, והוא נשאר עייף, ולכן את רואה שזמן קצר לאחר השינה הוא שוב מגלה סימני עייפות.

תינוק בגילו צריך לישון בסה"כ כ 15 שעות ביממה, כך שאם הוא ישן 12 שעות בלילה, רצוי שיישן עוד 3 שעות במהלך היום, שמחולקות על פני שלוש תנומות.

אני מצרפת לך קישור לסרטון שצילמתי בנושא תנומות יום:
http://www.youtube.com/watch?v=iTpX5ub25e0&feature=g-upl

ועוד סרטון שעוסק בכמות שעות שינה וסימני עייפות:
http://www.youtube.com/watch?v=WgqYBTah7Rs&feature=g-upl

אני חושבת שהצעקה שאת מתארת קשורה לקושי שלו להירדם, ואולי קשורה לכך שהוא צובר עייפות יתר במהלך היום. לא נראה לי שאת משכיבה אותו מוקדם מידי. תסמכי על התחושות שלך ועל סחמני העייפות שלו, וזיכרי שהעובדה שקשה לו להירדם לא קשורה לכך שהוא לא עייף, אלא אולי דווקא ההיפך. הרבה פעמים דווקא כשתינוק עייף מאוד, קשה לו יותר להירדם.

נטע

ניסיתיליאת מסיתי להאריך לו את השינה

בין אם להעיר מעט לפני התעוררות או לתפוס אותו בזמן ההתעוררות ולהחזיר לישון. אבל הוא קם כל כך מלא אנרגיה ומחייך וצוחק ומשתולל כולו. אין שום סיכוי להחזיר אותו לישון. הוא מסתכל עלי במבט כל כך מבולבל... אז זה לא עובד. הוא יישן שלוש תנומות ביום של בערך 40 דקות או חצי שעה.

רישום שעות שינה

הי ליאת,

את יכולה לכתוב לי בדיוק את שעות השינה שלו, גם ביום וגם בלילה?

נטע

תשובה

הוא קם באיזור 6 וחצי בבוקר, ער כשעה וחצי הולך לישון באיזור 8 ל-40 דקות, אחר כך יישן באיזור 11 וחצי, ושוב יישן באיזור 3. כל השינות ל-40 דקות.

בערב הולך לישון בערך ב6 וחצי ויישן 12 שעות ללא התעוררות
הוספת תגובה חדשה