שינה בלילה של תינוק בן 7 שבועות

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

שינה בלילה של תינוק בן 7 שבועות

נטע שלום,
בני בן 7 שבועות, הוא ילד מקסים ושמח מאוד, אך יש לנו בעיה עם השינה שלו. אציין שהוא עבר הרבה ב7 שבועות של חייו החל מצהבתועד לשינה במקום זר בשל אילוצים שלא תלויים בנו. עכשיו אנחנו חזרנו לשיגרה בביתינו.
אני מניקה אותו בלבד, והוא רזה אבל בסך הכל המשקל תקין. הוא ישן הרבה בזמן היום (לפחות שינה אחת של כ3-4 שעות, לפעמים שתיים) והוא נרדם בקלות בזמן שהוא יונק. חשוב לי לציין שהשינה הטובה שלו נעשית כשהוא על הבטן ואני משגיחה כל הזמן. הוא לא ישן טוב בלילה. הוא נרדם עלי וכשאני מעבירה אותו למיטה הוא מייד מתעורר. אנחנו עושים לו טקס שינה ובכל זאת הוא מתעורר שוב ושוב והדרך היחידה להרדימו היא בהנקה- על הידיים. יכול להיות שהוא פשוט לא עייף? אני יודעת שתינוק בגילו אמור לישון בסביבות ה15 שעות. הוא ממש לא ישן 15 שעות, אולי הוא מגיע ל10 שעות שינה ביממה אחת. אשמח לקבל עצה. תודה, ענבל

שינה לא טובה בלילה

הי ענבל,

15 שעות זה ממוצע. יש תינוקות שישנים פחות, אבל 10 שעות שינה ביממה הם לכל הדעות מעט מידי לתינוק בגילו. מן הסתם המחסור בשעות שינה יוצר מעגל של חוסר שינה כי עייפות יתר גורמת לקשיי הירדמות, התעוררויות רבות ויקיצה מוקדמת בבוקר.
לכן, הדבר החשוב ביותר הוא לדאוג שיקבל מספיק שעות שינה.
אני מבינה שאת משכיבה אותו בלילה על הגב, נכון?
להרבה תינוקות קשה לישון על הגב, ולכן כדאי אולי לנסות לעטוף אותו לשינה בלילה. העיטוף הצפוף מקנה לתינוק תחושה נעימה, מזכיר לו את הרחם, וגם מונע ממנו להזיז את הגפיים בצורה שגורמת לו להתעורר. שווה לנסות.
כמו כן, נסי לסגל לו חפץ מעבר כמו חיתול טטרא, שכדאי שיהיה לו קצת את הריח שלך (שימי אותו על הגוף לכמה שעות. גם זה עשוי להקל על בנך להירגע ולהירדם.

כדאי גם להקפיד שילך לישון בשעה לא מאוחרת מידי, ולא במצב של עייפות יתר, כלומר לא מאוחר מידי. תנסי להשכיב אותו במיטה כשהוא ער ולא להרדים אותו בהנקה. כשהוא שוכב במיטה, לטפי או טפחי עליו, השמיעי קול נעים ומונוטוני כמו ששש/ אההה ועיזרי לו להירדם.
היכולת להירדם במיטה ללא תלות בהנקה תעזור לו להיות עצמאי יותר בהירדמות, ובהמשך להיות מסוגל להירדם בכוחות עצמו ולישון ברציפות בלילה.

בהצלחה!
נטע
הוספת תגובה חדשה