תינוק בן 3 וחצי חודשים שמתקשה להירדם ביום

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

תינוק בן 3 וחצי חודשים שמתקשה להירדם ביום

בני בן 3 חודשים, לאחרונה (לפני כשבוע) הפסיק להירדם בכוחות עצמו. אציין כי לא החלפנו לו מיטה או מזרון או חדר. הוא היה מצליח להירדם לבד בכל שעה שהיה עייף ביום וגם בלילה אבל לאחרונה הוא לא נרדם, זה מתחיל בקיטורים רבים ואז הופך לבכי שמלווה בשפשוף עיניים ומשיכת שיער. סימני עייפות מקדימים לאלה הם קיטורים והפניית מבט וברגע שאני מזהה אותם אני מניחה אותו במיטה כמו שעשיתי לפני שבוע, סוגרת תריסים והוא פשוט לא מצליח להירדם. אחרי "מאבק" של שעתיים וניסיונות רבים (נדנוד, ידיים וכו') הוא איכשהו נרדם (כל פעם עובדת שיטה אחרת) ורק ל40 דקות (מה שלפני שבוע היה לשעה ואפילו שעה וחצי) שום דבר שבדקתי לא מציק לו - הטיטול נקי, אין גראפס, אכל לפני שעה... הכל כביכול בסדר אבל ממש לא בסדר. המסכן הקטן עייף ועצבני שמגיעה השעה 16:00 הוא גמור עם עיניים אדומות ובכי בלתי פוסק ועדיין לא נרדם. ב18:00 מקלחת ואוכל ואז ישן 6-8 שעות והוא נרדם לבד קם לאכול , ער שעה וחוזר לישו עוד 4 שעות שגם אליהן הוא נכנס ללא בעיה. הבעיה היא רק במהלך היום.

קשיי שינה ביום

הי יפעת,

יכול להיות שכדאי לנסות להשכיב אותו אפילו מוקדם יותר. ממש עם סימני העייפות הראשונים. שימי לב שאצל תינוק בגילו זה יכול להיות אפילו שעה אחרי שהתעורר משינה...!
אני מצרפת לך קישור לסרטון בנושא תנומות יום. את מוזמנת לצפות, ואם יש עוד שאלות, אשמח לענות (-:

הנה הקישור: http://www.youtube.com/watch?v=iTpX5ub25e0

בהצלחה!
נטע

כאשר מנסה להשכיב מוקדם יותר

מצטרפת לבעיה של יפעת
כאשר אני מנסה להשכיב מוקדם יותר היא עוד יותר בוכה בלי להפסיק.
האם זה קשור לכך שכל הלילה היא ישנה רצוף - 6 שעות - יונקת ואז עוד 3 שעות?

גם לי זה קורה

איך שהילדה שלי הגיעה לגיל 3חודשים היא בקושי ישנה וגם כשנרדמת זה בסביבות אחת בלילה לאחרונה עברנו דירה יכול להיות שהיא עדיין לא התרגלה לבית?יש כזאת מציאות?

מענה לשאלות

יפעת, יעל ואדר שלום,
עברו 5 חודשים מאז שאלתך בפורום ואם עדיין יש לך שאלות בנושא, אשמח לסייע.
הוספת תגובה חדשה