התאוששות מקיסרי בעקבות קרע של הרחם ויציאת העובר לחלל הבטן

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ניתוח קיסרי תמיכה

התאוששות מקיסרי בעקבות קרע של הרחם ויציאת העובר לחלל הבטן

לפני 6 שבועות ילדתי לידה שלישית (בעברי לידה וגינלית ראשונה לפני 7 שנים וקיסרי בחירום לפני 4.5 שנים). הלידה התפתחה לקיסרי חירום לאחר שהרחם נקרע והבת שלי החלה לצאת לחלל הבטן. הניתוח בסופו של דבר עבר בשלום (וזה גם הזמן לציין שהצוות הרפואי פעל במהירות ובדייקנות רבה) ושתינו נמצאות כרגע במצב טוב ומחלימות.
כמי שמכירה את כאבי ההחלמה מקיסרי הקפדתי לקום ולהתהלך ואכן השתחררתי מבית החולים במצב טוב והכאבים פחתו מיום ליום.
כיום (6 שבועות אחרי) כבר לא צורכת משכחי כאבים, אך לאחרונה, ובעיקר בסוף היום מרגישה כאבים באזור הצלקת, במיוחד בצידה הימני, עד כדי כך שחזרו לי הכאבים בזמן הקימה מרכיבה לישיבה (לא באותה עוצמה כמו בימים הראשונים, אבל כואב....)
מודה שסדר היום שלי (עם שלושה ילדים...) לא מאפשר הרבה מנוחה, ונאלצת להרים משקלים קלים (כולל 3.5 קילו של תינוקת חדשה...)
מבקשת לדעת האם העובדה שעברתי ניתוח לכאורה מורכב יותר משליכה גם על ההחלמה ומשך הזמן שיקח לי לחזור להחלמה מלאה - סך הכל נאמר לי בבית החולים שההחלמה אמורה להיות כמו של כל מנותחת שעברה קיסרי רגיל.
האם ההנחיה שיש להמתין 8 שבועות עד להתחלת פעילות גופנית תקפה רק במידה ואין כאבים נילווים, האם חזרה לפעילות גופנית אחרי 8 שבועות לחיזוק שרירי הבטן יכולה להועיל ולהקל על הכאבים או דווקא להחמיר אותם?
האם ניתן להתחיל בפעילות גופנית הכוללת תרגילי כיווץ שרירי הבטן (דוגמת קלנטיקס) גם לאחר 8 שבועות מהניתוח?
תודה, אפרת

התאוששות

אם אין אודם או נפיחות מקומית לא נראה לי שיש מקום לדאגה
6 שבועות אחרי לידה יש לעבור בדיקה אצל הרופא המטפל שיקבע אם יש צורך בברור נוסף
חזרה לפעילות הדרגתית מומלצת באופן כללי אך אינה מקדמת את תהליך ההחלמה.
הוספת תגובה חדשה