תאומות בנות חצי שנה

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

תאומות בנות חצי שנה

בוקר טוב, יש לי תאומות בנות חצי שנה (4 חודשים מתוקן). אנחנו עורכים בכל לילה טקס שינה המתחיל עם מקלחת בשעה 19:00 ולאחריה בקבוק בחדר שלהן כשהוא חשוך, הן ישנות לילה שלם כבר כחודשיים וקמות רק למוצץ/הידוק השמיכה וכו'.
בשבועיים האחרונים, אחת התאומות התחילה להתעורר באמצע הלילה (כל פעם בשעה שונה) ומוצץ כבר לא מצליח להרגיע אותה. היא בוכה (לעיתים גם שעה) ואנו לא יודעים מה הסיבה.
חשבנו שאולי היא לא עייפה כי לפעמים היא תופסת תנומה של כחצי שעה אחה"צ אז ניסינו להעסיק אותה כדי שלא תרדם וזה לא עזר, ניסינו לתת לה מים (היא כבר לא אוכלת בלילה הרבה זמן אז לא ניסיתי לתת לה אוכל כדי שלא "נחזור אחורה"). חשבתי שאולי מדובר בשיניים אבל לא נראה לי.
העלינו לה את כמות האוכל בארוחת ערב בעוד כ- 30 CC אבל היא עדיין מתעוררת.
אציין שחזרתי לעבודה לפני כחודש (למרות שההתעוררויות החלו לפני כשבועיים בלבד) וכן שלפני מספר ימים היא התהפכה לראשונה (מהגב לבטן - עוד לא מתהפכת מהבטן לגב).היא היתה נוהגת להרדם עם מוצץ, גם בשעות היום, אבל כבר כמה כמה שבועות שנרדמת בלעדיו. ביום היא נרדמת בצורה עצמאית על המזרון בסלון, ללא עזרה. קורה שהיא נרדמת בערב תוך כדי אכילת הבקבוק (לא בכל יום) ואז אנו מנסים לעורר אותה כדי שתרדם רק כשנניח אותה במיטה. בדר"כ היא מתעוררת בין 6:30-7:30, ישנה שתי תנומות בוקר של כחצי שעה (ב- 9 וב- 11) או אחת של שעה בערך ב- 10, ישנה צהריים באזור 13:30 לשעה וחצי-שעתיים, והיתה נוהגת לישון חצי שעה באזור 17:30 או 18:00 (כרגע אנו מנסים למנוע את השינה הזו).אני מתנצלת על ההודעה הארוכה, אנחנו פשוט מיואשים.
האם יש לך רעיון מה יכול לגרום לכך שהיא החלה להתעורר בלילה?
תודה רבה!

תאומות בנות חצי שנה

ענת שלום,
עברו 7 חודשים מאז שאלתך בפורום ואם עדיין יש לך שאלות בנושא, אשמח לסייע.

בעיות שינה אצל תאומות בנות חצי שנה

שלום סיון, במהלך החודשיים האחרונים נכנסו בנותי לסוג של שיגרה ברוכה היינו מקלחים אותם ב-8 מרדימים אותם והגדולה היתה ישנה רצוף מ 21:00 עד 6 בבוקר והקטנה יותר הייתה מתעוררת פעם אחת בלילה אוכלת וחוזרת לישון די מהר. אבל בשבועיים האחרונים החל טירוף להרדים אותם לוקח שעתיים וחצי של נידנוד מסיבי בעגלה תוך הכנסת מוצץ מספר פעמים לבסוף אחרי שהן נרדמות שתיהן קמות בסביבות שתים עשרה אחד ושוב אוכלות לאחר מכן ב-3 הן מתעוררות שוב לרוב הן בכלל לא רוצות לאכול ונשארות ערות לפחות עד-5. (בזמן הערות הן לא רגועות בכלל). לבסוף,עד שמצליחים להרדים אחת השניה מעירה אותה וחוזר חלילה.
יש לציין כי הם יושנות איתנו בחדר.
יכול להיות שהמטרנה לא משביעה אותם כבר? אולי צריך להעביר אותם חדר?
אנחנו ממש מיואשים,אשמח לקבל ייעוץ והכוונה (הם ילדות ראשונות שלנו)

תשובה

שלום אורית,

לא כתבת בנות כמה בנותיך ולכן קשה מאוד להתייחס, גם לנושא האוכל וגם להרדמות בנדנוד.
אנא כתבי לי מה גילן בכדי שאוכל לענות באופן מדוייק יותר.
הוספת תגובה חדשה