שאלות

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ניתוח קיסרי תמיכה

שאלות

שלום. אני לפני ניתוח קיסרי יזום לידה ראשונה. אני בפחדים נוראיים לפני הניתוח ופשוט לא מעכלת... הפיד הראשוני שלי הוא דווקא מהזריקת האפידורל. אני יודעת שהזריקה מאוד כואבת ורציתי לדעת האם נותנים חומר מאלחש לפני? האם אחרי הזריקה עדיין מרגישים את הרגליים? כי נאמר לי שמרגישים עיקצוצים. דבר שני האם ביום הניתוח ניתן לבקש כדור הרגעה? תודה על המענה.

תשובות

הי דנה,
אני מאוד מבינה אותך ואת החששות שלך מהניתוח. אבל כאחת שעברה שלושה! קיסריים, חשוב לי לומר לך שהניתוח יכול להיות חוויה טובה! כדאי לך מאוד לטפל בפחדים ולבוא מוכנה, כך שלא תתרכזי בפחד, אלא ברגעים המרגשים של הלידה שלך!
בדרך כלל לא מרגישים את הרגליים בניתוח. וזריקת ההרדמה כואבת, אבל לא יותר מכאבים שכבר ושאי היו לך בעבר. אני חושבת שיש אלחוש אבל לא בטוחה לגמרי. זה עובר תוך 5 שניות.
באיזה אזור את גרה בארץ? אוכל אולי להפנות אותך למישהי שמכינה נשים לקראת הניתוח. נראה לי שזה יעזור לך המון!
בכל מקרה שיהיה בהצלחה!
יעל רותם
מנהלת האתר

בנוסף...

הייתי רוצה לדעת האם זה כואב כמו לידה רגילה? האם יש איזשהו תרופת הרגעה שאני יכולה לקבל? אני רוצה לשמוע על חוויות חיוביות מהניתוח. אשמח לשמוע.

כאב

זה סוג אחר של כאב. אם את הולכת לקיסרי אלקטיבי, אז לא יהיו לך צירים, אבל יהיו לך כאבים אחרי הניתוח באזור הצלקת ובכלל בבטן. בבית החולים יתנו לך משככי אכבים חזקים, אבל רצוי להתארגן בבית עם משככי כאבים לימים שאחרי החזרה הביתה.
אני ממליצה להביא לבית החולים כרית חימום למיקרוגל. אפשר לחמם אותה ולהניח מאחורי הגב. זה מאוד עוזר להתמודד עם הכאב בבטן ובגב שנוצר בעקבות הניתוח.
לגבי תרופת הרגעה, אני לא יודעת. תשאלי את הרוםא המרדים כשאת מגיעה לטרום ניתוח (כמה ימים לפני הניתוח). האמת היא שאני לא הייתי לוקחת תרופת הרגעה כי היא תטשטש אותך ולא תזכרי את הלידה. כדי להירגע בכל זאת, אני ממליצה בחום על רפלקסולוגיה יום קודם, ועל מלווה נעים ורגוע (בן הזוג, או דולה, במקרה שהבעל גם הוא לא ממש רגוע...)
שיהיה בהצלחה!

בטן רדומה

עברתי לידה שניה בניתוח קיסרי לפני כ4.5 שנים הבטן התחתונה עדין רדומה לי, מדוע? האם מתישהו זה יחלוף?
הוספת תגובה חדשה