מאמרים אחרונים

תגיות מומלצות

B.O.T BOT VBAC אחרי לידה אחרי ניתוח קיסרי אחרי קיסרי איכילוב אימהות איפה ללדת אפידורל אפס הפרדה אשפוז אחרי קיסרי ביות מלא בית חולים בלוגים בתי חולים גלריית קיסריות דולה דולה לקיסרי דולות הדסה החלמה מניתוח קיסרי הידבקויות היפוך עובר היפרדות בטנית הכנה ללידה הכנה ללידה קיסרית הכנה לניתוח קיסרי הכנה לקיסרי הנקה העמק הרדמה הרדמה מלאה הרדמה ספינאלית הריון הריון אחרי קיסרי התאוששות ויב"ק חדר ניתוח חוויית לידה חוות דעת חזרה הביתה טיפול בצלקת טיפולים טיפים טראומה יוגה ילד שני יעל רותם ירידת מים כאבים לאחר ניתוח קיסרי לידה טבעית לידה קיסרית לידת ואקום ליווי בלידה ליווי רגשי לניאדו לנל"ק לנלק לקראת ניתוח קיסרי מיעוט מי שפיר מלווה בניתוח קיסרי מלווה לאחר לידה קיסרית מעייני הישועה מצג עכוז ניתוח קיסרי ניתוח קיסרי אלקטיבי ניתוח קיסרי חוזר ניתוח קיסרי חירום ניתוח קיסרי טבעי ניתוח קיסרי מתוכנן ניתוח קיסרי שלישי סדנאות סיבוכים סיכונים סיכות או תפרים סיפור לידה סיפורי לידה עזרה לאחר לידה עיבוד חוויית לידה עיבוד לידה עיסוי פיזיותרפיה צלקת קיסרי אלקטיבי קיסרי חוזר קיסרי חירום קיסרי טבעי קיסרי ידידותי קיסרי יזום קיסרי מבחירה קיסרי מתוכנן קיסרי פרטי קלו קוט קרניוסקרל קרע דרגה 3 רופא פרטי שאלון חוויית לידה תינוקות תינוקייה תמונות מניתוח קיסרי תרפיה מוכוונת לידה

נוכחות הבעל בלידה קיסרית

  1. דף הבית
  2. מאמרים
  3. ליווי בלידה
  4. נוכחות הבעל בלידה קיסרית

בעבר הלא כל כך רחוק, גברים לא היו חלק מהלידה, אלא אם הם היו רופאים או חלק מהצוות הרפואי. בדור של הסבתות שלנו, די נדיר לשמוע על בעל שעמד לצידה של אשתו במהלך הלידה, תמך, הקשיב, החזיק את היד, עשה מסאג'. כל אלה חידושים של התקופה האחרונה. וכשמדובר על לידה בניתוח קיסרי, אז הנתונים אפילו עוד יותר מובהקים. אמנם שיעור הניתוחים מתוך כלל הלידות היה נמוך יותר מהיום (בערך חצי), אבל אם כבר הלידה הסתבכה והיולדת הופנתה לחדר הניתוח – הבעל המבוהל היה נשאר מאחור.
היום, נוכחות של בן הזוג בלידה רגילה היא כבר הסטנדרט. שני בני הזוג הולכים יחד לקורס הכנה ללידה מכיוון שהגישה הרווחת היא שהבעל איננו רק אורח בלידה, אלא הוא יכול להיות לעזר: להחזיק את היד (טוב נו, זה ברור!), להביא רטיות חמות, לעשות את הגב, וכן, גם לראות את ראש התינוק מבצבץ לך בין הרגליים, וליהנות מהרגעים הראשונים שלו בתור אבא.

בלידה קיסרית, החוויה היא שונה, ולא רק החוויה של היולדת אלא גם של בן הזוג. אמנם יש נטייה להתעלם מכך, אבל גם לבעל חשוב להתחבר אל התינוק שלו, לראות שהוא בריא ולהיות שם ברגעים הראשונים של חייו. בניתוח קיסרי שבו הבעל נמצא במסדרון וממתין לשמוע את ההודעה "אתה אבא!", האם תהיה היחידה מביניהם שתשמע את הבכי הראשון של התינוק, שתראה אותו "טרי מהרחם", ותוכל לתת לו נשיקה חטופה. הגברים של היום יודעים שמדובר בהחמצה של רגע חשוב בחיים. וגם הנשים של היום – הן יודעות שכדאי להן שיהיה לצדן מלווה מוכר ואהוב בחדר הניתוח הקר והמנוכר.


ליאור, בת 33 שילדה לאחרונה את ביתה השלישית בניתוח קיסרי אלקטיבי מספרת:

"בשני הניתוחים הראשונים בעלי לא היהי איתי כי אלה היו ניתוחי חירום והצוות לא אישר את כניסתו". בלידה האחרונה הוא כן קיבל אישור להיכנס. זה היה ניתוח לא פשוט מבחינה רשגית, ומזל שהוא היה לידי – הרגיע, ליטף, דיבר. לדעתי זה מועיל מאוד!"
בניתוח קיסרי אלקטיבי, בן הזוג יכול בדרך כלל להתלוות אל היולדת בחדר הניתוח מייד לאחר הזרקת האילחוש ועד לאחר יציאת התינוק מהרחם. לאחר הפגישה המרגשת עם התינוק שהרגע נולד – הבעל יוצא מחדר הניתוח יחד עם המיילדת או בליווי רופא ילדים לכיוון התינוקייה, שם יקבל התינוק את הטיפול המלא לילודים.
ליאת, בת 36, ילדה פעמיים בקיסרי: "אין סיבה שהבעל לא ירצה להיכנס לניתוח!" הוא רק יושב לידך בצד של הראש ולא רואה את הניתוח עצמו, כי יש פרגוד די גבוה שמסתיר את הכל. זו הזדמנות שלו לראות את רגע הלידה, וזה גם הילד שלו..."


ראדא, בת 28 כותבת:

"בעלי לא היה איתי בשני הניתוחים הראשונים. כנראה שהיו סיבוכים ולא נתנו לו להיכנס. לי זה לא כל כך הפריע, אבל עכשיו לקראת הניתוח השלישי, הוא מאוד מתרגש ומחכה לזה!! הניתוח הפעם יהיה אלקטיבי, ובחרנו בית חולים שבו הבעל בטוח יוכל להיכנס איתי לקיסרי".

רגע יציאת התינוק בניתוח קיסרי

לאחר הולדת התינוק, הרופאים למעשה ממשיכים בניתוח ודואגים לתפור את כל השכבות שנחתכו. שלב זה יכול לקחת עוד חצי שעה לפחות. בזמן הזה, שבו את נאלצת להיפרד מהתינוק שלך באופן זמני, בן הזוג יכול ללוות את התינוק ולא לעזוב אותו לרגע! כך גם בזמן שאת שוכבת בחדר התאוששות (לאחר סיום הניתוח יעבירו אותך מייד לחדר התאוששות, שם יעבירו אותך למיטה קצת יותר נוחה ויעקבו אחרי המדדים שלך במהלך השעתיים-שלוש הראשונות לאחר הלידה. ברוב המקרים, לא נותנים למלווים להיכנס לחדר התאוששות, אולי רק לרגע חטוף, ובדרך כלל בלי התינוק. הורים רבים מעדיפים שבמשך כל השעות הארוכות הללו – האב יהיה הצלווה הצמוד של התינוק, ויהיה איתו ברחיצה הראשונה, בעת קבלת חלק מהחיסונים, ועניינים בירוקרטיים שונים שנעשים בתינוקיה.


ראוי לציין כי בבית החולים לניאדו בנתניה ישנה אפשרות להגיע לחדר ההתאוששות יחד עם התינוק ואפילו להניק בשלב זה. מי שזה חשוב לה, כדאי לברר את האופציה הזאת. אולם נשים רבות מספרות כי בשלב ההתאוששות הן לא הרגישו טוב: חשו בחילה או סחרחורת, התחילו לחוש כאבים באזור הצלקת, היו רדומות וכו', ולכן העדיפו להיות לבד בשלב הזה.


מאיה, בת 39, לאחר קיסרי בלידה הרביעית והאחרונה שלה:

"לקראת הלידה הקיסרית שלי, תכננתי להניק מייד בחדר ניתוח, כמו שעשיתי בשלוש הלידות הראשונות שלי, שהיו לידות רגילות. אבל כנראה שלא ידעתי מה זה ניתוח. הייתי כל כך מטושטשת, חלשה, ורעדתי כמו מטורפת. הדבר האחרון שחשבתי עליו היה להניק".


יערה, בת 32, לאחר לידה ראשונה בקיסרי שהתחיל כלידה רגילה שהסתבכה:

"בחדר ההתאוששות היו איתי עוד כמה אנשים שהיו אחרי ניתוחים קשים. חלק מהם נאנחו וסבלו מאוד. אני הייתי כולי בהתרגשות וזה היה מוזר להיות ליד אנשים חולים... לא היה נראה לי הגיוני להכניס תינוקת שרק נולדה לסביבה כזאת".


נוכחות הבעל בלידה קיסרית היא חשובה ואפשרית! בקיסרי, לא פחות מבלידה רגילה, חשובה תמיכה של הבעל, בעיקר רגשית, כיוון שנשים רבות חוששות מאוד, מרגישות חסרות אונים ואפילו בוכות חלק מהזמן. גם עבור הבעל זוהי חוויה רבת ערך, וחשוב לאפשר אותה. ההמלצה של "קיסר נולד" היא כשבוחרים איפה ללדת – לברר האם במקרה של ניתוח הבעל יוכל להיות עם היולדת בחדר הניתוח או לא. זה הבדל משמעותי שיכול להשפיע מאוד על חוויית הלידה.

הוספת תגובה