מאמרים אחרונים

תגיות מומלצות

B.O.T BOT VBAC אחרי לידה אחרי ניתוח קיסרי אחרי קיסרי איכילוב אימהות איפה ללדת אפידורל אפס הפרדה אשפוז אחרי קיסרי ביות מלא בית חולים בלוגים בתי חולים גלריית קיסריות דולה דולה לקיסרי דולות הדסה החלמה מניתוח קיסרי הידבקויות היפוך עובר היפרדות בטנית הכנה ללידה הכנה ללידה קיסרית הכנה לניתוח קיסרי הכנה לקיסרי הנקה העמק הרדמה הרדמה מלאה הרדמה ספינאלית הריון הריון אחרי קיסרי התאוששות ויב"ק חדר ניתוח חוויית לידה חוות דעת חזרה הביתה טיפול בצלקת טיפולים טיפים טראומה יוגה ילד שני יעל רותם ירידת מים כאבים לאחר ניתוח קיסרי לידה טבעית לידה קיסרית לידת ואקום ליווי בלידה ליווי רגשי לניאדו לנל"ק לנלק לקראת ניתוח קיסרי מיעוט מי שפיר מלווה בניתוח קיסרי מלווה לאחר לידה קיסרית מעייני הישועה מצג עכוז ניתוח קיסרי ניתוח קיסרי אלקטיבי ניתוח קיסרי חוזר ניתוח קיסרי חירום ניתוח קיסרי טבעי ניתוח קיסרי מתוכנן ניתוח קיסרי שלישי סדנאות סיבוכים סיכונים סיכות או תפרים סיפור לידה סיפורי לידה עזרה לאחר לידה עיבוד חוויית לידה עיבוד לידה עיסוי פיזיותרפיה צלקת קיסרי אלקטיבי קיסרי חוזר קיסרי חירום קיסרי טבעי קיסרי ידידותי קיסרי יזום קיסרי מבחירה קיסרי מתוכנן קיסרי פרטי קלו קוט קרניוסקרל קרע דרגה 3 רופא פרטי שאלון חוויית לידה תינוקות תינוקייה תמונות מניתוח קיסרי תרפיה מוכוונת לידה

מה להכין בתיק לניתוח קיסרי?

  1. דף הבית
  2. מאמרים
  3. הכנות ללידה קיסרית
  4. מה להכין בתיק לניתוח קיסרי?
מה לארוז ללידה בניתוח קיסרי

השאלה מה לארוז בתיק הלידה נשאלת בממוצע פעם בשלושה ימים בקבוצות ייעודיות בפייסבוק. כי תמיד יהיה מה להוסיף, כי תמיד יהיה משהו שלא חשבתי עליו בעצמי, כי אולי שכחתי משהו למרות שאני בודקת את הרשימה כל יום לוודא שלא יחסר לי כלום, בטוח יוכלו להעשיר אותי. ובמיוחד לקראת ניתוח קיסרי, ישנם כמה דברים שחשוב ליהיו איתך ביום הניתוח ובימי האישפוז שלאחריו.

 

אז מה צריך לקחת בתיק לניתוח? 

אישית – את כל הבית, פרקטית – לא תצטרכי יותר מתחתוני קוטקס, כי בינינו הם הכי נוחים (רק שכדאי, בנוסף להם להוסיף גם את הפד של בית החולים), ואפשר לזרוק אותם ישר אחרי שימוש.

ברוב המקרים, נשים לוקחות איתן המון דברים מיותרים לחדר ניתוח, כדי שיהיה לכל מקרה. אני באופן אישי, בניתוח השני שלי, לקחתי איתי פן ומחליק, כי הייתי בטוחה שאחרי המקלחת, ארצה לעשות פן. אקצר לכן, הפן והמחליק נשארו בתיק שהבאתי אותם עד שחזרתי הביתה.

 

ובכל זאת, נעבור לרשימה הנכספת – מה כדאי להביא לניתוח קיסרי מבלי להעמיס על התיק או לצאת עם שלוש מזוודות כאילו את הולכת לנופש :

 

1.     מברשת שיניים + משחת שיניים – אין חשוב מזה ואפילו לא צריך להסביר.

2.     שמפו ומרכך – לא כולן אוהבות לחפוף בבית החולים, אבל חשוב שיהיה לך למקרה שתרצי.

3.     סבון גוף לרחצה. 

4.     מברשת שיער – שאם כבר בחרת לחפוף, תוכלי להסתרק.

5.     מגבת גוף ומגבת פנים.

6.     דאודורנט

7.     בושם (יש שממליצות לא להשתמש בבושם אחרי לידה כי הוא מפריע לתינוק להריח את הריח העדין והייחודי של אמא.

8.     תחתוני קוטקס – כדאי לקחת שתי חבילות לבית החולים.

9.     בגדים נוחים – יש כאלה שאוהבות את הכותונת של בית החולים, וזה בסדר. בשביל מי שאוהבת תמיד להיות עם חולצה ומכנס, כדי להביא כמה בגדי בית או פיג'מות לבית החולים.

10.   כפכפים למקלחת + נעלי בית ללכת איתם בבית החולים – בכל זאת, בית חולים.

11.   גומיות לשיער

12.   בקבוק מים אישי – שיהיה לידך תמיד

13.   נשנושים – כן, אפשר לרדת לקפיטריה, אבל כדאי להביא דברים טעימים מהבית שאת יודעת שאת אוהבת.

14.   צעיף – בשביל לקום אחרי הניתוח ביתר קלות

15.   מסמכים חשובים – תיק מעקב הריון, תעודות זהות.

16.   שקיות ניילון – לכביסות

17.   מטען לטלפון – אף אחת לא רוצה להישאר בלי סוללה.

18.   מצלמה – כדי לצלם את הרגעים שבטוח תרצי לזכור

19.   כסף קטן למכונות או כרטיס אשראי.

20.  כרית חימום למיקרוגל - עוזרת מאוד ומקלה על כאבי גב שהם מנת חלקן של הרבה נשים אחרי קיסרי.

 

משככי כאבים בכוונה לא נרשמו ברשימה. במחלקת היולדות, כשכואב לך ואת מבקשת משככים, רושמים בדיוק מה הביאו לך, ובפעם הבאה שיכאב לך, ידעו מה לתת לך בהתאם לזמן שעבר. אם תעשי את זה עצמאית, אף אחד לא יוכל לעקוב מה לקחת וכמה.

מי שאוהבת להתאפר, ממליצה מאוד לקחת גם איפור, כמשהו שיכול לשפר את ההרגשה לאחר הלידה הקיסרית.

באופן כללי, כל מה שנראה לך שיעזור לך לעבור את הניתוח ביתר קלות, כדאי להביא איתך.

 

כדאי כמובן לקחת גם כמה דברים בסיסיים לתינוק :

1.     שני מוצצים

2.     חיתול טטרה

3.     בגדים ליציאה מבית החולים

4.     כובע

5.     שמיכה

 

אין צורך לדאוג לאוכל לתינוק, לטיטולים, מגבונים או לחומר חיטוי לטבור, כיוון שבית החולים מספק את הדברים הללו.

 

לסיכום, לחדר ניתוח כדאי לבוא עם מינימום דברים, אבל שיהיו פרקטיים במקסימום. לתוך חדר ניתוח עצמו לא יתאפשר להכניס תיקים, לכן כדאי לאחסן את הדברים יקיר הערך כמו ארנק במיקום שמור. בד״כ בבית החולים ישנו ארון ייעודי לכך. 

ההמלצה היא לחשוב בצורה סובייקטיביות מה יעשה לך שירות טוב ונכון בשהותך בבית חולים. מדובר בערך בשלושה ימים בהם תהיי שם וכל מה שיעשה לך נעים כשאת לא בבית מבורך.

כמובן, יש לקחת בחשבון אם את הולכת למלונית לאחר האשפוז, כדאי להכין גם תיק עם דברים לשהות במלונית.

הוספת תגובה