מאמרים אחרונים

תגיות מומלצות

B.O.T BOT VBAC אחרי לידה אחרי ניתוח קיסרי אחרי קיסרי איכילוב אימהות איפה ללדת אפידורל אפס הפרדה אשפוז אחרי קיסרי ביות מלא בית חולים בלוגים בתי חולים גלריית קיסריות דולה דולה לקיסרי דולות הדסה החלמה מניתוח קיסרי הידבקויות היפוך עובר היפרדות בטנית הכנה ללידה הכנה ללידה קיסרית הכנה לניתוח קיסרי הכנה לקיסרי הנקה העמק הרדמה הרדמה מלאה הרדמה ספינאלית הריון הריון אחרי קיסרי התאוששות ויב"ק חדר ניתוח חוויית לידה חוות דעת חזרה הביתה טיפול בצלקת טיפולים טיפים טראומה יוגה ילד שני יעל רותם ירידת מים כאבים לאחר ניתוח קיסרי לידה טבעית לידה קיסרית לידת ואקום ליווי בלידה ליווי רגשי לניאדו לנל"ק לנלק לקראת ניתוח קיסרי מיעוט מי שפיר מלווה בניתוח קיסרי מלווה לאחר לידה קיסרית מעייני הישועה מצג עכוז ניתוח קיסרי ניתוח קיסרי אלקטיבי ניתוח קיסרי חוזר ניתוח קיסרי חירום ניתוח קיסרי טבעי ניתוח קיסרי מתוכנן ניתוח קיסרי שלישי סדנאות סיבוכים סיכונים סיכות או תפרים סיפור לידה סיפורי לידה עזרה לאחר לידה עיבוד חוויית לידה עיבוד לידה עיסוי פיזיותרפיה צלקת קיסרי אלקטיבי קיסרי חוזר קיסרי חירום קיסרי טבעי קיסרי ידידותי קיסרי יזום קיסרי מבחירה קיסרי מתוכנן קיסרי פרטי קלו קוט קרניוסקרל קרע דרגה 3 רופא פרטי שאלון חוויית לידה תינוקות תינוקייה תמונות מניתוח קיסרי תרפיה מוכוונת לידה

קריטריונים לבחירת בית חולים לניתוח קיסרי

  1. דף הבית
  2. מאמרים
  3. קריטריונים לבחירת בית חולים לניתוח קיסרי

גם בקיסרי כדאי לבחור את בית החולים לפי מה שחשוב לך. איך בוחרים היכן ללדת?

איך לבחור בית חולים לניתוח קיסרי

זה אמנם "רק ניתוח" ולא לידה רגילה, אבל גם אם את עומדת ללדת בניתוח קיסרי, כדאי מאוד להקדיש תשומת לב לבחירת בית החולים שבו תנותחי. ישנם פערים מאוד גדולים בין בתי החולים השונים, ולא תמיד הקרבה הפיזית היא הקריטריון החשוב ביותר.

לקראת הניתוח, ייתכן שהכי חשוב יהיה לך לדעת מי עומד לנתח אותך. אולי אפילו התקשרת כבר לחדר לידה ושאלת מי יהיה המנתח, ובטח נאמר לך שאין דרך לדעת. וזה נכון. אין דרך להבטיח שרופא מסוים ינתח אותך, גם אם הוא עצמו מעוניין בכך. אבל בפועל, נשים רבות בוחרות את בית החולים שבו עובד הרופא שמלווה אותן בתקופת ההריון ואולי אף לפני כן. בהרבה מקרים, אם זה הקריטריון המכריע, אין טעם להמשיך לבדוק את שאר הנתונים.

אבל אם את לא מתכוונת לקבוע עם הרופא הפרטי שלך, סבי שתרצי להשוות בין בתי החולים באזורך ולבדוק איזה מהם יכול להעניק לך את הדברים המשמעותיים עבורך. חלק מהדברים שרצוי לבדוק הם:

 

  1. חדרי האשפוז - מומלץ להגיע לביקור במחלקה ולראות את חדרי האשפוז. מה שכדאי לבדוק זה כמה יולדות יש בחדר? מה מצב התחזוקה והניקיון? האם מקפידים על שעות הביקור? פחות חשוב שהמחלקה תהיה משופצת. לפעמים יש נטייה לבחור בית חולים שנראה חדיש ומעוצב, אבל אל תתנו למראה עין לבלבל אתכן - היחס והתנאים במחלקה לפעמים חשובים הרבה יותר מהחזות החיצונית. למשל מחלקה מאוד עמוסה ביולדות היא הרבה פעמים חיסרוןף לאחיות ייקח יותר זמן להגיע אלייך כשתרצי משכך כאבים או כל עזרה אחרת. כשזה יקרה, הטפטים על הקירות לא יעזרו לך להרגיש טוב יותר..
  2. חדר התאוששות - בחלק מבתי החולים בארץ, ישנה אפשרות לעבור את שעות ההתאוששות מהניתוח בחדר התאוששות שנמצא בתוך אגף היולדות, בשונה מהמקובל במקומות אחרים, שבהם ההתאוששות היא כללית של כל חדרי הניתוח בביה"ח (כלומר גם גברים מתאוששים שים, ובכלל אנשים שעברו כל מיני סוגי ניתוחים). היתרון המשמעותי הוא שהתאוששות בסמוך לחדרי הלידה היא הרבה יותר אינטימית. המתאוששות לידך יהיו גם הן ברובן אחרי ניתוח קיסרי. זה מאפשר לפעמים אפילו להכניס את התינוק והמלווה אלייך להתאוששות, כך שלא תהיי לבד בשעות הקריטיות והמרגשות שאחרי הלידה. שווה לברר מראש מה הנוהל בביה"ח שבחרת, ואם יש חדר התאוששות ליולדות - כדאי לשאול אם הוא פעיל בכל שעות היממה או רק במשמרת בוקר.
  3. העומס בחדרי הניתוח ובמחלקה - בית חולים פופולארי זה בדרך כלל סימן שהוא מבוקש, כלומר מקום שטוב ללדת בו. זה נכון במידה רבה! מרכזי הרפואה הגדולים מחזיקים צוותי רפואה מיומנים ומכשור רפואי מתקדם. יחד עם זאת, אם בחרת בבית החולים הגדול ביותר בארץ, קחי בחשבון שעוד רבות כמוך יקבעו תור לניתוח בדיוק באותו יום, מה שמגדיל את הסיכויים לכך שתיאלצי להמתין לתורך לניתוח זמן רב יותר. אלה שעות מורטות עצבים בדרך כלל. בבתי החולים הקטנים (למשל לניאדו בנתניה, בני ציון בחיפה ועוד) כמות המנותחות בד"כ קטנה יותר.
  4. שירותי הפגייה - בלידה של תינוק פג, או תינוק שחלילה נולד עם סיבוך כלשהו, טבעי שתרצי להיות בידיים הכי מקצועיות, מיומנות וחמות שאפשר. אם ידוע על סיכוי ללידה מוקדמת או סיכוי כלשהו לשהות בפגייה - בדקי כמה שיותר מוקדם את הפגייה בבית החולים שחברת. מומלץ מאוד גם לקבוע סיור בפגייה ובמחלקות האשפוז טרם הלידה, אם בית החולים שבחרת מאפשר זאת.
  5. קיסרי ידידותי - קראי כאן מהו קיסרי ידידותי. אם זה סוג הניתוח שאת רוצה, בדקי אם זה אפשרי בביה"ח שבחרת. גם אם על הנייר יש נוהל קיסרי טבעי/ידידותי - מומלץ מאוד להתקשר לחדר הלידה ולברר מה בדיוק זה כולל. ישנם הבדלים לא קטנים בין חדרי הניתוח בארץ.
  6. יועצות הנקה - היום מרבית בתי החולים מציעים שירות של יועצות הנקה המסייעות ליולדות במהלך האשפוז בבית החולים. אלה בדרך כלל אחיות שעברו הכשרה בהנקה. שימי לב שלא כל אחות היא גם יועצת הנקה, ואף על פי כן - חלקן כן מנסות לייעץ. זה לא תמיד לטובתך. אם ישנם קשיים בהנקה, כדאי להתייעץ עם מישהי שלמדה את הנושא, ולכן מומלץ לבדוק מראש האם יש יועצות הנקה במחלקה, ובאיזה שעות של היממה.
  7. שירותי התינוקייה - אם את מתכננת להכניס את התינוק שלך לתינוקייה, אפילו לחלק מהזמן, כדאי גם לבדוק מראש מה המצב בתינוקייה. רוב התינוקיות בארץ דומות, אבל בכל זאת, כדאי לגשת לביקור או לפחות הצצה קטנה ולהשוות בין בתי החולים. כדאי לשאול על כמות האחיות ועל הגישה לגבי טיפול בתינוק והאכלה בלילה (האם מאכילים מבקבוק, האם מביאים כל פעם את התינוק להאכלה, האם רוחצים ואיך וכו').
  8. אפס הפרדה - אם את מעוניינת בקיסרי באפס הפרדה, בדקי מראש באילו בתי חולים באזורך יש באמת תנאים ושיתוף פעולה מצד הצוות, והאם באמת יאפשרו לך להיות כל הזמן תמודה לתינוק שלך, גם בניתוח, גם בהתאוששות וגם לאחר מכן במחלקה.
  9. מלווה בשעות הלילה - אם כוונתך היא לשהות עם התינוק/ת שלך בביות מלא - כלומר התינוק ישהה לצידך בכל שעות היממה - שימי לב שאחרי קיסרי זה מעט יותר מאתגר מבלידה רגילה, מכיוון שיהיה לך קשה יותר לקום מהמיטה, להתהלך ולהחזיק את התינוק עלייך. ההמלצה היא לדאוג מראש למלווה צמודה שתהיה איתך גם בשעות הלילה: קרובת משפחה, חברה או מלווה בתשלום (דולה או אחות לילה). רצוי גם לבדוק מול צוות בית החולים אם מאפשים שהיית מלווה בכל הלילות (גם בלילה הראשון).
  10. נגישות - עד כמה בית החולים קרוב לביתך, כמה יהיה נוח למלווים שלך להגיע, והאם יש חנייה נוחה ובמחיר סביר בסביבת בית החולים. יש שרואות בכך שיקול ראשון בחשיבותו. ההמלצה כאן היא לקחת בחשבון לא רק את הקרבה והנגישות, אלא גם את שאר הנקודות שהצעתי לעיל.
 
הוספת תגובה