מאמרים אחרונים

תגיות מומלצות

B.O.T BOT VBAC אחרי לידה אחרי ניתוח קיסרי אחרי קיסרי איכילוב אימהות איפה ללדת אפידורל אפס הפרדה אשפוז אחרי קיסרי ביות מלא בית חולים בלוגים בתי חולים גלריית קיסריות דולה דולה לקיסרי דולות הדסה החלמה מניתוח קיסרי הידבקויות היפוך עובר היפרדות בטנית הכנה ללידה הכנה ללידה קיסרית הכנה לניתוח קיסרי הכנה לקיסרי הנקה העמק הרדמה הרדמה מלאה הרדמה ספינאלית הריון הריון אחרי קיסרי התאוששות ויב"ק חדר ניתוח חוויית לידה חוות דעת חזרה הביתה טיפול בצלקת טיפולים טיפים טראומה יוגה ילד שני יעל רותם ירידת מים כאבים לאחר ניתוח קיסרי לידה טבעית לידה קיסרית לידת ואקום ליווי בלידה ליווי רגשי לניאדו לנל"ק לנלק לקראת ניתוח קיסרי מיעוט מי שפיר מלווה בניתוח קיסרי מלווה לאחר לידה קיסרית מעייני הישועה מצג עכוז ניתוח קיסרי ניתוח קיסרי אלקטיבי ניתוח קיסרי חוזר ניתוח קיסרי חירום ניתוח קיסרי טבעי ניתוח קיסרי מתוכנן ניתוח קיסרי שלישי סדנאות סיבוכים סיכונים סיכות או תפרים סיפור לידה סיפורי לידה עזרה לאחר לידה עיבוד חוויית לידה עיבוד לידה עיסוי פיזיותרפיה צלקת קיסרי אלקטיבי קיסרי חוזר קיסרי חירום קיסרי טבעי קיסרי ידידותי קיסרי יזום קיסרי מבחירה קיסרי מתוכנן קיסרי פרטי קלו קוט קרניוסקרל קרע דרגה 3 רופא פרטי שאלון חוויית לידה תינוקות תינוקייה תמונות מניתוח קיסרי תרפיה מוכוונת לידה

קיסרי טבעי ואפס הפרדה בלניאדו

  1. דף הבית
  2. מאמרים
  3. איפה ללדת?
  4. קיסרי טבעי ואפס הפרדה בלניאדו

רשמים מסיור ופגישה בחדרי הלידה והניתוח בבי"ח לניאדו בנתניה.

מאת: יעל רותם, מנהלת האתר, דולה לניתוח קיסרי

ספטמבר 2016

 

לאחרונה הייתי בפגישה בלניאדו ואני מביאה לכן את הרשמים והתשובות לשאלות ששאלתן.

נתחיל מזה שבלניאדו כל קיסרי אלקטיבי יכול להיות בגישת קיסרי טבעי, כיוון שבשעות היום בימי השבוע (א-ה), יש שם מיילדת נוספת שבאחריותה לאפשר את זה, כלומר הם הקצו אשת צוות נוספת, שתוכל לעזור לעשות עור לעור בניתוח, להישאר עם היולדת והתינוק עד סוף הניתוח ואח"כ ללוות את התינוק עם האבא אל התינוקייה, ואף לשהות איתם בהתאוששות כחצי שעה.

 

קיסרי טבעי בגדול אומר שלקראת יציאת התינוק מנמיכים את הווילון כדי שהאם תוכל לראות אותו מייד. המיילדת מנגבת אותו ומניחה על האם.

כדי לקבוע קיסרי אלקטיבי, צריך להגיע לשביל הלידה (שזה כמו מועדון יולדות שלהם), כל יום בין 9-12 - שם יקבעו לכן תור לניתוח. ההמלצה היא להגיע סביב שבוע 33-34, במידת האפשר.
התאריך לקיסרי עצמו ייקבע בשאיפה לשבוע 39, ובמקרים מסוימים ל-38, אבל לא לפני כן.

מספר הטלפון לתיאומים 09-8609571

 

אפס הפרדה בניתוח קיסרי

לגבי אפס הפרדה, אין צורך לתאם מראש. ביום הניתוח לומר למיילדת שמקבלת אתכן בבוקר שאתן מעוניינות באפס הפרדה. ההרגשה שלי היא שהם כבר מאוד מתורגלים בכך. מאז ומתמיד היתה שם גישה נפלאה ומבינים את הצורך בקרבה בין התינוק להוריו, ובמיוחד האמא.

בלניאדו הקצו מסדרון לאפס הפרדה, ושם בחדרים יש 14 מיטות לאפס הפרדה. מי שבוחרת באפשרות הזו, בעצם לא צריכה כלל להגיע לתינוקייה, מלבד לבדיקת PKU (וגם כאן כבר יש דיווחים שהבדיקה נעשית ליד מיטת האם), ולשחרור.
כל שאר הבדיקות נעשות ליד מיטת היולדת.

ההפרדה היחידה אחרי קיסרי כזה היא כשהאב יוצא עם התינוק לתינוקייה. זה ביקור ממש קצר (מדידת חום גוף וזיהוי התינוק), אלא אם יש בעיות כלשהן או צורך להשאיר אותו תחת חימום (במהלך החימום יאפשרו לאב להיות בתינוקיה חלק מהזמן, לא מתחייבים על שהייה רציפה בסמוך לתינוק במשך כל זמן החימום).

 

במידה והכל בסדר, תוך כמה דקות נפגשים כולם באחד מחדרי הלידה, בחדר שבו ישימו את כל הקיסריות של אותו יום - ושם הן מתאוששות.
מדובר בחדר רגיל במחלקה (ולא חדר התאוששות כמו בבתי חולים אחרים, ששם יש מנותחים מכל הסוגים, וביניהם כמובן גם גברים..).

ההתאוששות אורכת בערך שש שעות, שבמהלכן המיילדת ממשיכה להשגיח, למדוד לחץ דם, חום, ולדאוג להרגשתך.
ב 30-40 דקות הראשונות, זו תהיה אותה מיילדת שמגיעה איתך מהניתוח. לאחר מכן מיילדת זו תחזור למלא את תפקידה במקום אחר, ותלווה אותך אחות אחרת.
צילמתי עבורכן את המיטה בחדר המיועד להתאוששות. כעבור 6 שעות, כבר אפשר לקום מהמיטה, להתרחץ ולגשת לשירותים. אם כל זה עובד חלק, בשלב זה היולדת עוברת למחלקת יולדות.

התאוששות בחדר לידה בלניאדו

כאן מתאוששים מייד אחרי הניתוח. לניאדו

 

חשוב להבין שהכל שם ממש קומפקטי - חדר הניתוח נמצא ממש צמוד לחדר הלידה. וגם מחלקת יולדות והמסדרון של אפס הפרדה נמצאים ממש בסמוך, במחלקת יולדות ב'.

 

ליולדות שנמצאות בביות מלא - ניתן להשאיר איתכן מלווה אישה בכל שעות היממה (גם אחרי קיסרי וגם אחרי לידה רגילה). בסיור שלי שם ממש ראיתי שכל היולדות שם בחדרים נעזרות במשפחה הקרובה, ויש שם הרבה יולדות אבל עדיין ממש שקט, כי כל התינוקות מקבלים בדיוק את מה שהם צריכים.

התינוקייה עצמה יחסית קטנה ואינטימית, לא היו שם כמעט תינוקות... כולם עם האימהות ...

 

שאלות נוספות על קיסרי טבעי ואפס הפרדה

האם אפשר לבחור באפס הפרדה ואחר כך להתחרט?

כן, כמובן. התינוקייה עומדת לרשותכן 24/7 ואפשר להחזיר את התינוק לשם במקרה שאת לא חשה בטוב, זקוקה למנוחה, רוצה להתקלח, או כל סיבה אחרת.

 

האם יש סיוע בטיפול בתינוק לאימהות שבאפס הפרדה?

מידי פעם יהיו ביקורים של אחיות או יועצות הנקה שיעזרו במה שהן יוכלו וידריכו אותך כיצד לטפל בתינוק, להניק וכיצד לטפל בעצמך ולהחלים. אין שם כוח אדם שיכול ממש לטפל בתינוק עבורך. אם את צריכה עזרה כדי לעשות ביות מלא, כדאי מאוד לדאוג למלווה (קרוב/ת משפחה, חברה או דולה).

האם יעזרו בהבאת התינוק מהתינוקייה ליולדת?

כן, אחיות התינוקייה יוכלו להביא את התינוק אלייך ולהגיש לך אותו במידה ותתקשי ללכת לשם.

 

מינימום הפרד בניתוח קיסרי חירום

במידת האפשר, ואם תהיה מיילדת פנויה, יאפשרו קיסרי טבעי, כלומר עור לעור והנקה בחדר ניתוח. אם לא, לאחר כמה רגעים עם התינוק, המיילדת תעביר את התינוק, בליווי האב, אל התינוקייה (כיוון שהיא צריכה לחזור לעבודתה בחדר הלידה).
חשוב להבהיר שגם בניתוח חירום, ההתאוששות תהיה בחדרי הלידה, כך שגם במצב זה, תפגשי את התינוק/ת מייד כשתצאי מהניתוח. כלומר ההפרדה היא בממוצע 30-40 דקות. בזמן הזה, בן הזוג יכול להתלוות לתינוק.

בניתוח חירום שאיננו דחוף ולא צפויים בו סיכונים מיוחדים, יאפשרו לבן הזוג להיכנס לחדר הניתוח (כרגיל, רק לאחר שהיולדת כבר מאולחשת).
הם אינם מתחייבים לאפשר זאת, אבל מגלים גמישות ורצון טוב.

 

תינוקייה בלניאדו

הצצה לתינוקייה בלניאדו

 

מבט על מחלקת יולדות

מחלקת היולדות. ושיהיה מזל טוב!

 

רוצה לשתף אותנו בחווית הלידה שלך? כתבי לנו תגובה כאן למטה, או צרי קשר.

 

אולי יעניין אותך גם:
היפרדות שרירי הבטן - דיאסטזיס רקטי
מהו עיבוד חוויית לידה בגישת BOT?
מלווה בזמן האשפוז אחרי ניתוח קיסרי
הוספת תגובה