או: השיטות שעבדו אצלנו
אני, כמו הורים רבים אחרים, נאלצתי להתמודד עם סוגיית השינה ברגע שהצטרפו הילדים לחיינו.
כאשר בכורתי מאיה נולדה אי שם בצרפת הרחוקה היה לי ברור שאני הולכת להגיד שלום לשעות השינה שלי וזה היה המשך ישיר למשפט שהרבו לומר לי כבר במהלך ההריון "תשני עכשיו כי אח"כ זה כבר לא יהיה אפשרי." איכשהו המצב התייצב וכאשר חזרתי לעבוד היא היתה בת חצי שנה וקמה פעמיים בלילה. עם הפעמיים האלה נשארנו בערך עד שהיתה בת שנתיים וגם אז נשארנו לשבת בחדר שלה עד שתרדם. גם אני בשלב זה בחיי השלמתי עם גזר הדין שהוכנתי אליו היטב מבעוד מועד.
כשעומר נולד היינו המומים. הוא ישן לילות שלמים או שקם פעם אחת בלילה ופשוט לא האמנו שזה קורה לנו. אבל אז, בגיל 4 חודשים כל הכיף הזה נעלם ועומר פשוט הפסיק לישון. לאחר 3 חודשים שבהם קמתי אליו כל שעה או שעתיים בלילה ומתוך הבנה שאי אפשר להמשיך כך כי יש לי ילדה נוספת ובן זוג שגם הם זקוקים לי התחלתי לחפש פתרון.
התחלתי לקורא חומר רב בכל הנוגע לסוגיית השינה ושיטת 'לילה טוב' משכה אותי מאוד מתוך הקושי האישי שלי להשאיר את עומר לבכות במיטה ללא מענה. עברנו תהליך מלא ב'לילה טוב' שלקח בערך חודשיים ולא היה פשוט בכלל אבל היועצת היתה שם לצידנו לכל אורך הדרך עם הסברים, הבהרות ובעיקר הרבה תמיכה.
תוך כדי התהליך וכשהתחלנו לראות שזה באמת עובד הכנסנו גם את מאיה ויישמנו את כל מה שלמדנו עם עומר.
כשסיימנו את התהליך מצאנו את עצמנו יושבים בסלון זו בזרועות זה בשעה 20:00 כאשר עוד זמן רב פרוס לרגלינו לצורך ענייננו הפרטיים או הזוגיים ורק שאלנו את עצמנו איך לא עשינו את זה קודם.
המסקנה – אפשר ללמד תינוקות להירדם עצמאית ולישון כל הלילה. כן, צריך הרבה מוטיבציה, כוח רצון והתמדה, אבל זה סופר משתלם!